S trendy je občas náročné držet krok, ale v případě “stylového dědečka” mu možná podlehnete rádi. "Grandpa Core" totiž kombinuje nadčasové pohodlí s originálními detaily a vintage prvky. Shrnuto a podtrženo: pletené vesty, retro potisky a nonšalantní přístup jsou letos rozhodně klíčem k tomu, jak jít s dobou. A co víc, tuto sbírku kvalitních a zábavných kousků “po dědečkovi” si v šatníku zamilujete.

Přijal ho svět módy i celebrit

Elegantní vzhled prarodičů už dokonce využila známá značka Miu Miu, když na módních molech předvedla modelky v pletených vestách a neladících vzorovaných košilích. Celebrity jako Gigi Hadid nebo Kylie Jenner sice nejsou vyloženě ztělesněním tohoto stylu, v jejich oblečení se ale prvky nového trendu už objevily také. Do svého ikonického vzhledu zanesla “trend alá dědeček” také Alexandra Chung, která na instagramovém účtu zveřejnila fotografii, kde se nebojí pletenou vestu s trenčkotem a vzorovanými šaty zkombinovat s metalickou moderní kabelkou. 

Co hledat

Základem jsou samozřejmě kvalitní materiály, které mají schopnost vydržet navěky. Patří mezi ně vlna, kašmír, tvíd, semiš a kůže. Oblečení by mělo být spíš větší pro uvolněný vzhled a složené z neutrálních a zemitých barev. 

Kde hledat

Nejjednodušším způsobem, kde najít doslova perly, bude samozřejmě dědečkova skříň. Hledejte v ní svetr se vzorem, pletenou nebo tvídovou vestu a volné manšestrové kalhoty. Protože si nejnovější trend bere to nejlepší z dědečkovy róby, budou se vám hodit také brýle s kovovými obroučkami, klasické hodinky, stará kšiltovka a kožené mokasíny. Sázkou na jistotu budou také různé second handy a vintange obchody. V nich se zaměřte na pleteniny, tvídová saka a nadčasové trenčkoty. 

Jak nosit

Smyslem samozřejmě není vypadat jako dědeček, ale vtipně zkombinovat staré a nové, což oblečení dodá ten správný šmrnc. Nebojte se retro kousky doplnit třeba o nadčasový perlový náhrdelník. Stejné pravidlo platí s džínovou maxisukní, ke které si obléknete moderní tričko a doplníte vintange svetrem nebo vestou. Styl eklektického dědečka můžete nosit dokonce i do kanceláře. Stačí si obléknout manšestrový nebo tvídový dvoudílný oblek. Klasikou pak budou manšestrové kalhoty s teniskami doplněné o pletenou vestu s výrazným vzorem.  A nezapomeňte na stylový dědečkovský detail - ponožky. Stačí si vyhrát s jejich vzorem nebo barvou a nechat je vykukovat zpod lemu kalhot.  

Zdroj: iGlanc.cz, whowhatwear.com, thestar.com, today.com

Související články