Ivana Gottová minulý rok potěšila fanoušky svého zesnulého muže plánem na otevření rodinné vily na Bertramce.

Nyní ale musela vdova změnit plány kvůli pracím na domě, které se nečekaně protáhly.

„Jak víte, plánovala jsem, že letos na podzim otevřu náš dům, který jsem pojmenovala na počest mého manžela Villa Gott, vám, milým Karlovým fanouškům. Plány a přípravy jsem spolu se svým týmem rozjela naplno. Chci vám náš domov ukázat autenticky, tak, jak ho měl Karel rád a jak v něm žil, včetně všech důležitých detailů a zajímavostí, o které bych vás nerada ochudila. A to bohužel ještě nějakou chvíli potrvá, tedy déle, než jsme všichni předpokládali a plánovali,“ vysvětlila Gottová, proč je nutné posunout otevření vily návštěvníkům.

„Už teď bohužel víme, že do letošního podzimu nebudeme moci vilu nachystat a veřejnosti zpřístupnit. Prosím vás tedy o trpělivost. Villu Gott vám určitě otevřeme, jen termín musíme posunout až na polovinu roku 2025,“ upřesnila dvojnásobná maminka, kdy zhruba bude projekt dokončen.

K nedožitým narozeninám Karla Gotta proto Ivana vymyslela vzpomínkový koncert v O2 areně.

Vystoupí celá řada hvězd

„O vzpomínku na Karla letos na podzim určitě nepřijdete. Nemůžeme a ani nebudeme opomíjet tento významný rok Karlových nedožitých 85. narozenin a 5. výročí jeho odchodu. Proto vás všechny, co nejsrdečněji, zveme do pražské O2 areny 5. listopadu 2024 na výjimečný vzpomínkový koncert „Karel Gott - jeho písně žijí dál“, kde vystoupí celá řada hudebních hvězd, i zcela nečekaných,“ nalákala Gottová fanoušky svého zesnulého muže na nevšední vystoupení, kde prý nebude chybět atmosféra z Villy Gott.

O tom, že se plánuje i s dcerami vystěhovat z vily na Bertramce, informovala Ivana Gottová loni skrze sociální sítě.

„Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých pětaosmdesátých narozenin a pátého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou. Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974–2019, tedy více než polovinu života. Vím, že by ho těšilo, že se náš rodinný dům otevře veřejnosti,“ slibovala vdova, která nakonec zjistila, že dodělat objekt do finální podoby potřebné pro otevření lidem, bude trvat mnohem déle, než předpokládala.

Ivana Gottová se sice po smrti manžela drží s dcerami mimo pozornost médií a své soukromí si bedlivě střeží, odkaz Karla Gotta ovšem pečlivě dál předává a snaží se dělat vše proto, aby se na oblíbeného zpěváka nezapomnělo.

Výsledkem práce vdovy je autobiografická kniha Má cesta za štěstím a film Karel, kde manželé odhalili nejen archivní záběry, ale i poslední měsíce zpěváka před jeho smrtí.

Veliký úspěch pak sklidily vzpomínkové koncerty, kde vystoupily známé hvězdy českého showbyznysu a také Gottova dcera Charlotte.

Související články