Jak vést děti k pohybu

Tipy_Jak vychovat z ditete sportovce_Hrave pohybovky
V dnešních tipech se budeme věnovat dětem a rozvoji jejich dovedností. Ukážeme si, jak jim prostřednictvím zábavných her dopomoct mj. k lepší kooperaci a smyslu pro rytmus. Zároveň se naučíme správně podporovat nadané malé sportovce.

Nejen učitelé z mateřských škol ocení novou knížku Hravé pohybovky od učitelky Gabriely Vávrovské. Díky ní si děti hravou formou zlepší mnohé dovednosti, včetně prostorové orientace a tvořivosti.

Hravé pohybovky

Autorka: Gabriela Vávrovská
Ilustrovala: Lucie Charvátová

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-7691-264-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hravé pohybovky vydalo nakladatelství Pointa.

Soubor her zaměřených na různé oblasti rozvoje dítěte. Zejména na kooperaci, prosociální cítění, rozvoj pohybových dovedností a schopností, které se mimo jiné prolínají i s rozvojem pozornosti, prostorovou orientací či smyslem pro rytmus. Mnohé hry povzbuzují děti k tvořivosti a k zpřesňování jejich postřehu. Hry jsou navíc rozděleny podle témat a ročních období a lze je zařadit v mateřské škole do třídního vzdělávacího programu (TVP). Kniha je určena především pro učitele mateřských škol, ale i pro pracovníky různých center, kteří pracují s dětmi a nabízejí jim pohybové vyžití.

 

Ukázka z knihy

Hrave pohybovky_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorce

Gabriela Vávrovská pracuje jako učitelka v mateřské škole. Vystudovala střední a vysokou školu pedagogickou, obor předškolní a mimoškolní pedagogika. Díky své práci si plní své sny. Miluje pohyb, a to v jakékoliv formě, ať už jsou to míčové sporty, jízda na kole, či tanec.

Zdroj informací: Pointa

 

O nakladatelství


Nová nakladatelská služba Pointa přináší alternativu k tradičnímu publikování knih. Spojuje autory, redaktorky, korektory, grafičky, sazeče, ilustrátorky i markeťáky se čtenáři a čtenářkami. Spisovatelům a spisovatelkám Pointa umožňuje vybrat si tým, který bude na knize pracovat. Profíkům z branže zase příležitost podílet se na knihách, které jsou jejich srdci blízké a spolupracovat s talentovanými kolegy a kolegyněmi napříč knižním světem. Čtenářům a čtenářkám pak kromě knih samotných Pointa přináší i možnost přispět k jejich vzniku.

————————————————

Máte doma nadějného sportovce, jehož potřebám tak trochu nestačíte a vlastně nerozumíte? Vše bude snazší s knížkou Jak vychovat z dítěte sportovce bez typických rodičovských chyb, jejímž autorem je psycholog Václav Petráš.

Jak vychovat z dítěte sportovce

bez typických rodičovských chyb
Autor: Václav Petráš

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 160×229 mm
ISBN: 978-80-262-2127-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jak vychovat z dítěte sportovce vydalo nakladatelství Portál.

Cílem knihy je na základě řady příkladů ze života mladých sportovců a jejich rodin, s nimiž autor pracuje, lépe porozumět tomu, v čem může být sport pro život a růst mladého člověka užitečný a jak tyto možnosti naplno rozvinout – ale také tomu, jak lehce se může ze sportu stát primárně zdroj negativních emocí, frustrace a demotivace. Kniha se obrací na rodiče, kteří mají v rukou obrovskou moc – mohou všechny pozitivní vlivy sportu znásobit, ale také je překlopit do jejich nejznetvořenější podoby. Tato kniha jim poradí, jak si všímat typických „rodičovských chyb“, a pomůže nalézt takový přístup a styl komunikace, kterým umožní mladému sportovci vytěžit z jeho sportovního příběhu maximum – jak sportovně, tak lidsky.

 

Ukázka z knihy

Jak vychovat z ditete sportovce_ukazka

Přečtěte si další ukázky.

 

O autorovi

Václav Petráš je sportovní psycholog, který dlouhodobě spolupracuje s řadou vrcholových sportovců, svazů a organizací, mimo jiné s HC Oceláři Třinec či mládežnickými hokejovými reprezentacemi. Má sledovaný podcast Psychologie výkonu v praxi a je autorem velmi úspěšné knihy Psychologie vítězství.

Zdroj informací: Portál

 

O nakladatelství

Nakladatelství Portál načíná na knižním trhu 30. rok existence. Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Knižní produkci doplňují periodika. Od podzimu 2006 pořádá Portál také odborné semináře určené pedagogům mateřských a základních škol, školních družin a dalších vzdělávacích či volnočasových zařízení.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám tipy zaměřené na rozvoj dětských dovedností? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHravé pohybovky

Vávrovská, Gabriela

Pointa, 2024

zobrazit info o knizeJak vychovat z dítěte sportovce
bez typických rodičovských chyb

Petráš, Václav

Portál, 2024

Napsat komentář