Princezna Kate je pokladem královské rodiny: Inspiruje mladé lidi po celé zemi

Podle statistik je Kate Middleton nejoblíbenější členkou královské rodiny. Není divu, blízcí spolupracovníci oceňují její soucitnost a kouzlo osobnosti, kterým si podmaňuje nejedno srdce.

Reklama

Dnes je princezna Kate nedílnou součástí královské rodiny. Nicméně v dobách, kdy randila s princem Williamem, patrně nikoho nenapadlo, jaký vliv bude mít a jak důležitým opěrným bodem se stane pro monarchii.

„Přátelská a starostlivá povaha v kombinaci s upřímným zájmem o životy všech lidí z Kate učinily neoblíbenější členku rodiny Windsorů,“ uvádí průzkum portálu You Gov.

V průběhu let, kdy princezna Kate nalezla svůj zájem v pomoci ostatním, navázala spoustu kontaktů a spolupracovala s lidmi, kteří její přístup a snahu oceňovali. Mezi ně patří i Matt Hyde, generální ředitel skautského svazu ve Velké Británii. Ten nyní promluvil o více než desetileté spolupráci a ocenil princeznin přístup.

Kate u skautů působí jako dobrovolnice od roku 2012, přičemž poslední čtyři roky zastává roli prezidentky skautské asociace. Podle Hydea je velmi okouzlující a inspiruje mladé lidi po celé zemi.

„Je naprosto okouzlující a velmi dobrá v uklidňování lidí. Jak si dokážete představit, ať už jste skautský vůdce nebo mladý člověk, když se setkáte s tehdejší vévodkyní z Cambridge, jste v úžasu,“ řekl Matt Hyde webu The Mirror s tím, že mimo zraky veřejnosti je přesně taková, jakou ji celý svět vidí.

Princezna je oceňována rovněž díky svým komunikačním dovednostem, neboť umí zaujmout posluchače a zároveň jim dodá pocit, že oni jsou ti důležití. „Je fantastická v kladení správných otázek a naslouchání lidem. Je přirozeně dobrá v jednání s lidmi všech věkových kategorií. Opravdu dokáže v mladých lidech vyvolat to nejlepší a chce slyšet jejich příběhy. Vždy je to vzrušující okamžik, když s ní můžete trávit čas a můžete ji vidět zářit,“ řekl Hyde.

Nevyrostla v urozené rodině, proto má velmi blízko k obyčejným lidem a nikdy neohrnula nos nad fyzickou prací. „Nebojí se makat a zapojit se do procesu, což děti milují. Některé z mladších dětí mají představu, jaká princezna asi přijde. Představují si ji jako Disney princeznu nebo něco takového,“ pokračuje Hyde.

Mezi Kateiny oblasti zájmu rovněž patří duševní zdraví, proto se i v tomto ohledu se skauty spojila. „Snažili jsme se sladit věci, o kterých chceme jako skauti mluvit, s věcmi, pro které je nadšená, ať už jde o mladší ročníky nebo duševní zdraví.“

Matt Hyde rovněž poukázal na to, jak jsou dospívající děti ovlivnitelné. V dobrém i špatném. V případě Kate to považuje za dobrý vliv, neboť v ní děti vidí vzor, který chtějí následovat. „Pokud jste mladý člověk a máte tuto zkušenost, budete o tom přemýšlet po zbytek svého života. V tu chvíli jste jediným středem jejich pozornosti. Je to opravdu mocné. Myslím, že to podceňujeme,“ podotýká ředitel organizace pro The Mirror.

„Od té doby, co se k nám připojila, jsme s ní měli fantastické vztahy. Byla to skvělá příležitost propagovat flexibilní dobrovolnictví, což je to, co dělala, když pomáhala se smečkou mláďat v Anglesey. Výhodou toho, že je sama dobrovolnicí, je to, že se zapojení nezalekne a dělá to ráda. Je to něco, co je skutečně základem jejího přesvědčení a pro co je nadšená. Je neuvěřitelným vzorem pro dívky a mladé ženy ve skautském hnutí,“ uzavřel Hyde svůj pohled na princeznu Kate.

Stejnému přístupu se snaží učit i svoje tři děti – George, Charlotte a Louise. V minulém roce své potomky vzala s sebou na různé dobrovolnické události, kde se po jejím boku nadšeně angažovali. Ve svém živlu byli především koncem prosince, kdy se společně vypravili do The Baby Bank balit a rozdávat balíčky dětem, které zasáhla chudoba.

„Je úžasné vidět, jak děti pomáhají dětem, které nemají tolik štěstí jako oni. A od své maminky Kate se učí, jak může být dobrovolnictví odměňováno,“ řekla magazínu Hello! královská komentátorka Emily Nashová.

Pokud královské děti po své mamince Kate podědí alespoň z poloviny dobré srdce, jako má ona, obyvatelé monarchie v další generaci naleznou podobně smýšlející, upřímné a starostlivé opatrovníky.

Autor: Pavla Krejčí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama