Ozzy Osbourne stále bojuje s Parkinsonovou chorobou. Cítím se tak bezmocná, přiznává jeho manželka

Rodina Osbourneových to nikdy neměla úplně lehké. Ozzy Osbourne (75) už dvacet let trpí Parkinsonovou nemocí a v loňském roce mu lékaři odstranili nádor. Jeho manželka Sharon (71) zase v roce 2002 prodělala chemoterapii, při které jí slezly prsty na nohou i rukou. Ve zdrcující zpovědi přiznala bezmoc.

Reklama

Sharon Osbourne, manželka legendárního zpěváka a frontmana skupiny Black Sabbath, otevřeně promluvila o svých pocitech ohledně Ozzyho zdravotního stavu. „Cítím se tak bezmocná, když vidím, jak můj muž bojuje s Parkinsonovou chorobou,“ uvedla Sharon pro Daily Star.

Pro Sharon bylo velmi těžké vyrovnat se s manželovým stavem. A to hlavně proto, že není nic, co by mohla udělat pro to, aby mu bylo lépe. „Dívat se na zpěváka Black Sabbath, jak bojuje, vám láme srdce,“ přiznala manžela Ozzyho.

Ozzymu Osbourneovi byla Parkinsonova choroba diagnostikována už před dvaceti lety. V loňském roce však přišla další rána. Lékaři museli zpěvákovi odstranit nádor na jednom z obratlů. Zároveň mu do páteře vložili tyč, aby Ozzy při případném pádu neutrpěl žádné následky. „Vrazili mi do páteře zas*ranou tyč. Našli nádor v jednom z obratlů, takže museli vyndat ještě tohle. Je to dost drsný a moje rovnováha je úplně v prd*eli,“ sdělil v listopadu 2023 časopisu Rolling Stone.

Bezmoc a antidepresiva

Rok předtím, než Ozzymu diagnostikovali Parkinsonovu chorobu, musela jeho žena podstoupit chemoterapie. Přišla kvůli tomu nejen o vlasy, ale také o nehty na rukou i nohou. Se svým manželem žije už 42 let a nejvíce zničující pro ni byla ta bezmoc, když nemohla svému manželovi pomoci. „Ozzyho Parkinsonova choroba byla velmi obtížná. Láme vám srdce, když vidíte, že někdo, koho milujete a zbožňujete, nefunguje na sto procent. Cítíte se bezmocní, protože mu chcete pomoci, aby se uzdravil, ale nemůžete nic udělat. Je to naprosto zničující,“ uvedla Sharon.

Sharon také přiznává, že přes třicet let užívá antidepresiva. „Často si říkám: Bože, proč bych nemohla být silnější? Proč musím brát tyhle sr*čky? Ale je to prostě život. Mnohem radši bych si lehla do postele a přetáhla si přes hlavu peřinu. Ale nemůžu, protože léky stále potřebuji,“ přiznává manželka.

Manželka Ozzyho se také nedávno objevila v úspěšné reality show Big Brother. Zůstala tam ale jen pár dní, protože se musela vrátit zpět k manželovi. „Nechci zůstat pryč od Ozzyho příliš dlouho. Jako rodina jsme si velmi blízcí,“ prozradila deníku The Sun. Klíčem ke spokojenému manželství je podle Sharon komunikace. „Myslím, že jsme spolu nevydrželi nemluvit ani týden. I přes všechny ty špatné věci se spolu stále snažíme mluvit,“ dodala.

Ozzy stoupal strmě vzhůru

Ozzyho kariéra začala koncem šedesátých let, kdy se spřátelil s Terencem Butlerem. Následně se oba potkávají s Tonym Iommim a Billem Wardem, díky čemuž vzniká ikonická kapela Black Sabbath. „V roce 1970 vydala kapela své první album, které navždy proměnilo svět populární hudby. Jen o sedm měsíců později vyšlo druhé album a kapela se tak stala jedničkou undergroundu,“ uvádí časopis Rolling Stone.

Kapela svými texty a melodií ale nechtěně přilákala několik satanistických fanoušků. Když se jednou čtveřice vracela do svého hotelového pokoje, čekala tam na ně banda dvaceti satanistů. Ti drželi svíčky a skandovali.

Sharon Osbourne se s kapelou setkala díky tomu, že v té době pracovala pro svého otce Dona Ardena. Don byl tehdy známý rockový král, který měl Black Sabbath na starosti. Manželka Ozzyho si vzpomíná, že byla před prvním setkáním velmi nervózní.

„Pamatuji si, že když jsme se poprvé setkali, byla jsem z nich všech hodně vyděšená. Jen jsem si pomyslela: Bože, ti jsou ale zvláštní. Seděli na podlaze v kanceláři a já jsem se jim bála podívat do očí, protože jsem nevěděla, co udělají nebo řeknou,“ vzpomíná Sharon.

I přesto, že Ozzyho kapela Black Sabbath v roce 1979 vyhodila z kapely kvůli užívání drog, byl stále populární. Dokonce byl poté mnohem slavnější.

Autor: Nikola Strnadová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama