Tak maličké vajíčko ještě v životě neviděl. To, co z něj vyrostlo, nečekal ani v nejdivočejších snech

Fotografie: gbohne / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Muž si ve zverimexu všiml opuštěného vajíčka, které by bez cizí pomoci nepřežilo. Jeho maminka byla prodána, tudíž se rozhodl o něj postarat sám.

Alwyn Wills provozuje velice oblíbený youtubový kanál pod názvem A Chick Called Albert, kde nedávno potěšil všechny své stávající sledující i nově příchozí, když sdílel video z návštěvy zverimexu. Zde učinil objev v podobě drobného vajíčka, které zůstalo v kleci bez ptačí maminky. Bohužel snesla vejce a zanedlouho byla prodána, tudíž se o vajíčko neměl kdo postarat. To Alwyn nemohl nechat jen tak.

Uplatnil své odborné znalosti v oblasti ptactva

Vejce mělo obrovské štěstí, že si jej všiml právě Alwyn. Má spoustu odborných znalostí v oblasti ptactva a rychle si uvědomil, jak je situace pro toto opuštěné vajíčko vážná. Rozhodl se jej odvézt domů a pečovat o něj. Uložil jej do inkubátoru a už po 4 dnech zaznamenal tlukot srdíčka, jak uvádí web OnlineNytt.

Třikrát denně vejce otáčel. Za 19 dní se začalo líhnout. Jednalo se o mládě andulky. Bylo tak malinké. Nikdy tak drobné mládě neviděl. Začal se o ptáčka pečlivě starat. Krmil ho 8x denně po lžičkách a pozorně sledoval, zdali prospívá tak, jak by v každé fázi svého vývoje měl. Všechno probíhalo v pořádku. Andulka krásně jedla a měla obrovskou chuť k životu.

Farmář nevěřil vlastním očím. Vysvětlení nálezu toho nejkurióznějšího vejce mu nahnalo husí kůži

Setkala se se svým tatínkem

Ve zverimexu si Alwyn slíbil, že mládě andulky dá opět dohromady s jejím tatínkem, až bude dostatečně silné. Když byla andulka konečně připravena k letu, dodržel slib a zařídil setkání s ptačím rodičem, jak píše server InspireMore. Od nalezení vajíčka až po setkání s tatínkem Alwyn celý proces zdokumentoval a záběry zveřejnil na svém youtubovém kanálu.

„Natáčím tato videa, abych světu ukázal, jak je život úžasný a také křehký,“ okomentoval příspěvek. Doufá, že se záchrana a rehabilitace zvířat stane jeho prací na plný úvazek a bude tak moct pomoci mnoha dalším ptáčkům v nouzi. O záchraně soviček, které by bez cizí pomoci zahynuly, jsme již dříve psali na SvětěKreativity.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*