Hollywoodský drsňák Clint Eastwood je v necelých 94 letech k nepoznání

Herec Clint Eastwood patří k největším jménům v Hollywoodu. Přestože letos oslaví 94. narozeniny, stále je pracovně aktivní. Málokdo by ho však poznal, neboť se v posledních letech výrazně změnil.

Reklama

Legendární herec a režisér Clint Eastwood se pyšní téměř sedmdesátiletou úspěšnou kariérou. Jeho jméno je ikonou a kdykoliv ho vyslovíme, vybavíme si charismatického drsňáka, po němž toužila nejedna žena. Svůj šarm dokázal skvěle využít na plátně i v soukromém životě.

Eastwood s přibývajícími lety neztrácel na osobitosti, nicméně postupně se zub času podepsal i na něm. Ve společnosti je vídán spíše ojediněle, proto upoutá pozornost, kdykoliv se rozhodne někde objevit. „To se mu ostatně povedlo nedávno, když byl spatřen na přednášce, kterou pořádala ochránkyně přírody a doktorka Jane Goodallová v jeho rodném městě Carmel-by-the-Sea v Kalifornii,“ uvedl web Daily Mail. V polovině 80. let zde dokonce dva roky zastával funkci starosty.

Nejen všechny přítomné, ale i své fanoušky, kteří spatřili fotografie z události, překvapil Eastwoodův vzhled. Z vypracovaného drsňáka je vetchý drobný stařeček, který se téměř ztrácí před očima a tvář mu halí hustý bílý plnovous. Na sobě měl modrou kostkovanou flanelovou košili spolu s šedými kalhotami a teniskami.

I když slavná éra, kdy platil za fešáka, dávno pominula, stále si uchovává radost do života a neztrácí elán. V necelých 94 letech, které oslaví 31. května, se snaží být stále aktivní. Proto si nenechal ujít akci pořádanou v kulturním centru Sunset, která byla součástí turné k oslavě 90. narozenin Jane Goodallové. Objevila se zde řada prominentních tváří, přítomnost Clinta Eastwooda však byla největším – a hlavně příjemným – překvapením.

Důvod jeho zájmu o událost je prostá. Eastwood je známý milovník zvířat a přednáška Goodallové, která se léta věnovala práci s primáty, ho lákala. „Sám má ostatně s těmito tvory zkušenosti, neboť si ve filmu Nikdy neprohrát z roku 1978 zahrál s orangutanem Clydem,“ podotýká New York Post.

Lásku ke zvířatům převedl do reality na svém ranči v Carmel, kde v 80. letech vychovával některé ze svých potomků. Je otcem celkem osmi dětí, mezi nimiž jsou velké věkové odstupy. Narodilo se mu celkem šest dcer, Laurie, Kimber, Alison, Kathryn, Francesca a Morgan, a dva synové Kyle a Scott. Jak uvádí web People, nejstarší Laurie se narodila v roce 1954, zatímco jeho nejmladší Morgan v roce 1996.

Čtyřnásobný držitel Oscara sice podle nejnovějšího vzhledu vypadá, že si užívá důchodu, opak je však pravdou. Filmový svět je s ním neodmyslitelně spjat, proto se jej nehodlá vzdát. Ani pokročilý věk pro něj není omezením a stále pracuje na nových projektech.

„Momentálně režíruje a produkuje film s názvem Juror No. 2 (Porotce č. 2, pozn. red.), což je drama odehrávající se v prostředí soudních síní. Hlavních rolí se zhostili Nicholas Hoult a Toni Collette,“ uvádí web Collider. Příběh filmu, jehož první klapka padla v červnu, vypráví příběh porotce Justina Kempa, který si uvědomí, že to on vlivem bezohledné jízdy zabil člověka, jehož smrt je předmětem soudního procesu. Čelí tak souboji svědomí ve snaze pomoci nevinnému obžalovanému a vlastní touze uniknout spravedlnosti.

S ohlédnutím na Eastwoodovu hereckou a režijní kariéru bychom našli nespočet úspěšných snímků – Pro hrst dolarů (1964), Pro pár dolarů navíc (1965), Hodný, zlý a ošklivý (1966), Kam orli nelétají (1968), Drsný Harry (1971), Magnum Force (1973), Útěk z Alcatrazu (1979), Nesmiřitelní (1992), Dokonalý svět (1993), Madisonské mosty (1995), Million Dollar Baby (2004) a další.

Autor: Pavla Krejčí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama