Recenze: Protiroztočový povlak na přikrývku pro alergiky nanoSPACE

Přicházíme s další recenzí českého výrobce protiroztočových lůžkovin nanoSPACE. Tentokrát jsme si vybrali protiroztočový povlak na přikrývku. Pokud čtete naše recenze pravidelně, víte, že doma už máme protiroztočovou přikrývku. Proč jsme si tedy pořídili povlak, který z hlediska účinnosti už není potřeba? To se dozvíte v následujícím článku.

K čemu je protiroztočový povlak na přikrývku?

Protiroztočový povlak na přikrývku pro alergiky má za úkol chránit přikrývku před vniknutím roztočů a tím tak snížit riziko rozvoje alergických reakcí. Povlaky se obvykle vyrábí z tkanin s těsnou strukturou, a to právě proto, aby zabránily roztočům proniknout do přikrývky.

Protiroztočové povlaky pomáhají alergikům nejen vyřešit jejich potíže, ale také lépe spát. Ne vždy se však můžete na protiroztočové povlaky 100% spolehnout. Byť výrobce píše, že vás povlak proti roztočům ochrání, nemusí tomu tak bohužel být. O účinnosti vypovídá materiál povlaku. Povlaky proti roztočům se vyrábí z:

  • Voděodolných materiálů – První skupinu materiálů představují ty voděodolné. Jejich hlavní výhodou je nízká cena. I když si povlaky z těchto materiálů dokážou s roztoči poradit, nejsou úplně prodyšné, což není ideální, obzvlášť pro lidi s citlivou pokožkou a atopiky. Hodně se v nich budete potit, není to prostě nic moc.
  • Zhuštěného mikrovlákna polyesteru/zhuštěné bavlny – Zachytit roztoče zvládnou i mikrovlákenné materiály. Nad jejich síly jsou ale výtrusy roztočů. Alergici moc dobře ví, že výtrusy dokážou udělat pořádnou neplechu. Na druhou stranu jsou tyto povlaky prodyšnější než ty předchozí.
  • Nanovlákenných materiálů – Nejlépe uděláte, když si koupíte protiroztočový povlak na přikrývku z nanomateriálu. Nejenže roztoči a jejich výtrusy nemají šanci, ale materiál zároveň hezky dýchá, díky čemuž dýchá i vaše pokožka. Někomu nemusí vyhovovat cena povlaků, která se pohybuje ve vyšších hodnotách.

Mohlo by vás zajímat: 5 tipů, jak se zbavit roztočů v posteli

Jak funguje protiroztočový povlak na přikrývku pro alergiky nanoSPACE?

V Česku patří mezi osvědčené výrobce protiroztočových lůžkovin firma nanoSPACE. Protiroztočový povlak na přikrývku nanoSPACE funguje díky speciální nanotkanině, která účinně zachycuje veškerý prach, včetně toho neviditelného, a udržuje přikrývku stále čistou. Nanotkanina je zároveň 100% prodyšná, což vám zajistí pohodlný spánek bez pocení.

Rozměry otvorů v materiálu se pohybují okolo 80 nm – jsou tedy několikanásobně menší než rozměry prachového roztoče (pro zajímavost 420 000 nm), jeho výtrusů, bakterií, virů a svrabu. V praxi to znamená, že uvedené mikroorganismy nemají šanci skrz tkaninu projít, nemohou se v přikrývce shromažďovat, množit ani vyvolávat alergické reakce nebo potíže s dýcháním.

 Protiroztočový povlak na přikrývku nanoSPACE funguje díky speciální nanotkanině, která účinně zachycuje veškerý prach, včetně toho neviditelného, a udržuje přikrývku stále čistou. Nanotkanina je zároveň 100% prodyšná, což vám zajistí pohodlný spánek bez pocení.

Jak hodnotíme protiroztočový povlak na přikrývku pro alergiky nanoSPACE?

Protiroztočový povlak na přikrývku s nanovlákny je jednou ze tří možností. Zbývající varianty tvoří protiroztočová přikrývka a povlečení. K ochraně před roztoči vám ale vždy stačí jen jeden způsob. Doma si spokojeně spíme pod protiroztočovou přikrývkou. Co děláme tedy s povlakem?

TIP: Recenze: Celoroční protiroztočová přikrývka pro alergiky nanoSPACE

Povlak na přikrývku pro alergiky jsme si pořídili na chatu, kde od příchodu jara často trávíme víkendy. Kvůli nárazovému přespávání se nám úplně nechtělo investovat do přikrývky, a tak jsme zvolili tu levnější variantu. Přečtěte si, jak jsme s povlakem spokojení. 😊

Balení

Co se týče balení, tak nás nic nepřekvapilo, ovšem v dobrém slova smyslu. Na pevnou recyklovatelnou krabici s motivem pavučinek už jsme od nanoSPACE prostě zvyklí. Na ní byl umístěn tmavě modrý papírový pruh s logem výrobce a základními informacemi o produktu.

Po otevření krabice jsme kromě povlaku narazili na poděkování, vysvětlení účinnosti nanovlákenné membrány a také na informace o údržbě.

Po otevření krabice jsme kromě povlaku narazili na poděkování, vysvětlení účinnosti nanovlákenné membrány a také informace o údržbě.

Kvalita materiálu a ušití

Protiroztočový povlak na přikrývku nanoSPACE se vyrábí z kvalitního materiálu, který poznáte už jen podle omaku – je jemný a měkký. Pokud bychom měli být o něco konkrétnější, tak jde o 99,9% polyester (mikrovlákenná tkanina) a 0,1% polyamid 6 (nanovlákenná membrána). Mimochodem, má certifikaci o nezávadnosti látky OEKO-TEX® STANDARD 100.

Zároveň je znát, že výrobce dbá i na kvalitu ušití. Povlak je pěkně pevný a nesetkali jsme se s žádnou vyčuhující nitkou. Teď se hodí podotknout, že zatím vidíme jako ostříž. 😉 Povlak zároveň disponuje zipem, který se nikde nezadrhává a povlékání díky němu nepředstavuje žádný problém.

Protiroztočový povlak na přikrývku nanoSPACE se vyrábí z kvalitního materiálu, který poznáte už jen podle omaku – je jemný a měkký. Pokud bychom měli být o něco konkrétnější, tak jde o 99,9% polyester (mikrovlákenná tkanina) a 0,1% polyamid 6 (nanovlákenná membrána). Mimochodem, má certifikaci o nezávadnosti látky OEKO-TEX® STANDARD 100.

Jinak máme povlak o rozměrech 140×200. Jsme si jistí, že si vyberete z dalších standardních rozměrů, které nanoSPACE nabízí. V nabídce ještě najdete protiroztočový povlak na přikrývku 90×135, 140×220, 200×200, 220×200, 240×200, 220×220 a 240×220.

Pokud by vám žádný z uvedených rozměrů nevyhovoval a potřebovali byste třeba protiroztočový povlak na přikrývku o rozměrech 80×120, můžete si u nanoSPACE zažádat o vytvoření povlaku na míru.

TIP: Recenze: Protiroztočový povlak na matraci s gumou pro alergiky nanoSPACE

Funkčnost

Účinnost povlaku potvrzuje testování na Textilním zkušebním ústavu v Brně, Technické univerzitě v Liberci a Státním zdravotním ústavu v Praze. Byl ověřen účinný záchyt mikroorganismů i prachových částic a zároveň vyloučena negativní reakce při kontaktu s lidskou pokožkou.

I když nejsme žádní odborníci, je změna lůžkovin i na chatě dost znát. Pravidelně uklízíme, jenže tvorbě prachu úplně zabránit nedokážeme. Po ulehnutí do postele ale nemáme žádné problémy s kýcháním jako tomu bylo dřív tedy před pořízením protiroztočových povlaků. A to už o něčem vypovídá, ne?

Mohlo by vás také zajímat: Recenze: Protiroztočový povlak na polštář pro alergiky nanoSPACE

Údržba

Před povlečením povlaku doporučuje nanoSPACE vyprat přikrývku na 60 °C, aby došlo k usmrcení roztočů, kteří v přikrývce doposud žili. Potom co povlečete přikrývku do povlaku, musíte přes něj povléct ještě své vlastní povlečení.

Až budete zase povlékat, nemusíte povlak prát. Stačí ho otřít vlhkým hadříkem nebo vysát. Protiroztočový povlak na přikrývku od nanoSPACE by se měl prát jednou ročně bez aviváže na 40 °C (v případě potřeby na 60 °C) v pracím gelu nebo prášku bez obsahu chlóru a fosforu. Po vyprání ho nechte volně uschnout. Sušička by mohla totiž poškodit nanovlákennou membránu.

Až budete zase povlékat, nemusíte povlak prát. Stačí ho otřít vlhkým hadříkem nebo vysát. Protiroztočový povlak na přikrývku od nanoSPACE by se měl prát jednou ročně bez aviváže na 40 °C (v případě potřeby na 60 °C) v pracím gelu nebo prášku bez obsahu chlóru a fosforu. Po vyprání ho nechte volně uschnout. Sušička by mohla totiž poškodit nanovlákennou membránu.

Protiroztočový povlak na přikrývku pro alergiky nanoSPACE

Hodnocení
95%

Výhody a nevýhody produktu

👍🏻 Funguje proti roztočům.
👍🏻 Certifikovaný materiál.
👍🏻 Praktický zip.
👍🏻 Možnost ušití na míru.

👎🏻 Někomu nemusí vrstva mezi povlečením a přikrývkou vyhovovat.
👎🏻 Vyšší cena.

95%

TIP: Protiroztočový povlak na matraci se zipem pro alergiky nanoSPACE

Jak hodnotí protiroztočový povlak pro alergiky nanoSPACE ostatní uživatelé?

Kromě našeho hodnocení vám doporučujeme, abyste si přečetli recenze ostatních uživatelů, kteří protiroztočový povlak na přikrývku u nanoSPACE zakoupili. Najdete je na oficiálních stránkách pod popisem produktu.

Kromě našeho hodnocení, vám doporučujeme, abyste si přečetli recenze ostatních uživatelů, kteří protiroztočový povlak na přikrývku u nanoSPACE zakoupili. Najdete je na oficiálních stránkách pod popisem produktu.

Přečtěte si: 10 tipů, co dělat při alergii na prach

O nanoSPACE

NanoSPACE je česká firma, která jako první na světě začala vyrábět protiroztočové povlaky, přikrývky a polštáře s nanovlákennou membránou. Na trhu působí od roku 2012 a zaměřuje se na nanotechnologie použitelné v každodenním životě. Dlouhodobě vyvíjí produkty, které zlepšují kvalitu života lidí, především alergiků a astmatiků. Zároveň dbá na šetrnost k životnímu prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *