Internetový hobby magazín

Menu

Dům

Nejnovější články

Vhodná barva do koupelny podle Feng Shui? Modrá uklidní, žlutá dodá energii!

Dub 2417 Autor: Claudie Kornelová

Feng Shui, starověká čínská filozofie, se zabývá harmonií mezi člověkem a jeho okolím. Jedním z důležitých prvků je barva, která může ovlivnit energii (chi) a atmosféru prostoru. Koupelna, jako místo relaxace a obnovy, je v Feng Shui považována za důležité místo, kde by měla být zachována harmonie. Zde je několik tipů na vhodnou barvu do koupelny podle principů Feng Shui.

koupelna

A jakou barvu zvolíte vy? Zdroj foto: Pixabay.com – 영훈 박

1. Neutrální tóny pro klidnou atmosféru

Neutrální barvy jako bílá, krémová, béžová nebo světle šedá jsou pro koupelnu, podle Feng Shui, vhodné. Tyto tóny mají schopnost uklidňovat a vytvářet klidnou atmosféru, což je pro místo, které slouží k relaxaci a obnově, důležité.

2. Modrá pro osvěžení a uklidnění

Modrá je další vhodnou barvou do koupelny podle umění Feng Shui, jelikož má osvěžující a uklidňující účinky. Symbolizuje vodu a přináší pocit klidu a harmonie. Modrá barva může také pomoci uvolnit napětí a stres po náročném dni.

3. Zelená pro harmonii a obnovu

Zelená je spojována s přírodou, a tudíž přináší do prostoru pocit harmonie a obnovy. Podle Feng Shui symbolizuje růst a rovnováhu. Zvolte odstíny zelené, které evokují přírodní prostředí, jako je světle zelená nebo olivově zelená, aby vaše koupelna vypadala svěže a příjemně.

zelená

Zelená vytváří harmonii. Zdroj foto: Pixabay.com – GregoryButler

4. Bílá pro čistotu a svěžest

Bílá barva je spojována s čistotou a svěžestí a je považována za jednu z nejlepších barev do koupelny podle Feng Shui. Bílá barva odráží světlo a vizuálně zvětšuje prostor, což je ideální pro menší koupelny. Zvolte bílou dlažbu, nábytek a doplňky, abyste vytvořili světlý a vzdušný vzhled.

5. Žlutá pro energii a optimismus

Žlutá barva je spojována s energií, radostí a optimismem. Podle Feng Shui může žlutá barva přinést do koupelny pocit slunce a tepla. Zvolte jemné odstíny žluté, které nejsou příliš výrazné a agresivní, aby se zachovala harmonie a pohoda v prostoru.

6. Růžová pro lásku a něhu

Růžová barva je spojována s láskou, něhou a harmonií v partnerských vztazích. Pokud máte koupelnu sdílenou s partnerem, může být růžová barva skvělou volbou pro vytvoření romantické a uklidňující atmosféry. Zvolte jemné odstíny růžové, které nebudou příliš agresivní nebo rušivé.

Závěr

Volba vhodné barvy do koupelny podle principů Feng Shui může přispět k vytvoření harmonického a uklidňujícího prostředí, které podporuje relaxaci a obnovu. Neutrální tóny, modrá, zelená, bílá, žlutá a růžová jsou vhodné barvy pro koupelnu, protože přinášejí pocit klidu, čistoty, energie a lásky. Vyberte si odstín, který vám nejvíce vyhovuje a který pomůže udržet harmonii ve vašem domově.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Kvě 2024>>
PÚSČPSN
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist