Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Tomáš Brolin ukončil fotbalovou kariéru ve svých 28 letech. Vysavače mu dnes vydělávají miliony

V roce 1994, kdy Zlatý míč získala bulharská hvězda Barcelony Christo Stoičkov, skončil Tomáš Brolin čtvrtý.

Jeho životní dráha se však dramaticky změnila poté, co v roce 1998 potkal švédského vynálezce Gordana Edlunda. Tehdy se v pouhých 28 letech rozhodl ukončit fotbalovou kariéru a investoval peníze do podnikání s vysavači.

Během své hráčské kariéry byl známý tím, že měl vždy dokonale oholenou tvář a typický účes zvaný mulet. Nyní je Tomáši Brolinovi 54 let a v rozhovoru pro FourFourTwo řekl, že svého rozhodnutí odejít do důchodu v tak mladém věku nikdy nelitoval.

“Pokud chcete hrát na vysoké úrovni, musíte trénovat každý den. Ale já jsem nechtěl pokračovat. V hlavě jsem měl úplně jiné projekty. Když za mnou přišel vynálezce s novým nápadem na vysavače, přestal jsem hrát fotbal a založil s ním firmu.

Kdybych se chtěl v prosinci toho roku vrátit k fotbalu, mohl jsem to udělat. Ale ten pocit nikdy nepřišel a od té doby uplynulo více než 20 let.

Všichni mi říkali, že v osmadvaceti letech je na důchod příliš brzy. Ale záleží na tom, čeho člověk dosáhl, a já toho ve fotbale dosáhl poměrně dost,” řekl Tomáš Brolin.

Autor: Stanislav M., zdroj: FourFourTwo, Titulní obrázek: Wikimedia Commons / Sniper Zeta – Own work, CC BY-SA 4.0, Brolin vpravo