Příběh mladé právničky z amerického Bostonu byl směsicí právních případů, romantických zápletek i bláznivých sekvencí s kultovním tančícím miminkem. Seriál se poprvé vysílal v roce 1997 a měl dohromady 112 epizod. Získal 34 nominací na cenu Emmy a jeho hlavní hrdinka Calista Flockhart získala tři z nich za titulní roli v komediálním seriálu. Jak se mají nezapomenutelné postavy víc než dvě desetiletí po dotočení jejich televizního vyprávění?

Ally McBealová

Americká herečka Calista Flockhart, kterou díky seriálu pamatujeme jako trochu bláznivou právničku Ally, letos oslaví už šedesát let. Přesto vypadá pořád stejně a stále jí to neuvěřitelně sluší. Aby ne, když má vedle sebe už dlouhá léta slavného idola Harrisona Forda. Se svým budoucím manželem se seznámila právě díky kultovnímu seriálu na předávání cen.

Ikonická postava Calistě málem unikla, protože tvůrce původně oslovil herečku Bridget Fonda, která roli ovšem odmítla. Po skončení natáčení dala přednost rodině a svému adoptovanému synovi Liamovi a na obrazovkách už se moc často neobjevuje. Přesto se na začátku letošního roku po dlouhé době ukázala v druhé řadě úspěšného seriálového dramatu Zlá krev. Herečka si jinak přísně střeží své soukromí a nepoužívá ani sociální sítě.

Billy Thomas

Kanadský herec Gill Bellows si v seriálu zahrál sexistického právníka Billyho Thomase, ale známým se stal už před natáčením díky roli ve slavném filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Skoro sedmapadesátiletý herec je ženatý se svou hereckou kolegyní Ryou Kihlstedt, se kterou má dvě děti. Své soukromí si také střeží a prý se mu to daří. 

Georgia Thomas

Dnes sedmapadesátiletá herečka Courtney Thorne-Smith už byla v době natáčení televizní hvězdou díky roli Allison Parker v seriálu Melrose Place. Do čtvrté řady Ally McBealové už ovšem nebyla obsazena a od té doby prý tvrdila, že na ni tvůrci seriálu vyvíjeli tlak, aby zůstala hubená. Ve čtyřiceti letech porodila syna Jacoba a jen o něco později vydala fiktivní román o životě v Hollywoodu.

Renée Raddick

Herečka Lisa Nicole Carson okouzlila diváky jako temperamentní prokurátorka Renée. Neměla to ovšem v životě zrovna jednoduché. Během čtvrté řady seriálu se u ní totiž objevily těžké psychické potíže a z televizního světa nakonec zmizela kvůli zjištěné bipolární poruše. Nějaký čas musela dokonce strávit v psychiatrické léčebně a až po deseti letech přiznala, jaký měla nemoc negativní dopad na její život i kariéru. Uhrančivá Lisa už prý bere pouze léky na úzkost a pokouší se vrátit do showbyznysu.

Richard Fish

Šestašedesátiletý Greg Germann začínal jako broadwayský herec a asi nejvíce se proslavil právě rolí svůdníka Richarda v seriálu Ally McBealová. Významněji ve filmovém světě bohužel neprorazil. Je známý svým komediálním talentem, má zkušenost s režírováním, napsal divadelní hru a má syna Asu.

Seriálový taneček:

Zdroj: Youtube

Elaine Vassal

Pětapadesátiletá herečka, komička a zpěvačka Jane Krakowski, která ztvárnila štěknu Elaine, u nás není příliš známá. Hrála ještě v několika amerických seriálech, ale známější je díky divadelním prknům, kde pravidelně vystupuje. Je držitelkou několika prestižních divadelních cen a vydala dokonce sólové album.

Nelle Porter

Jednapadesátiletá Australanka Portia de Rossi si v seriálu střihla roli “ledové královny” Nelly. Zajímavostí je, že se narodila jako Amanda Lee Rogers a své nové jméno si vybrala v patnácti letech, protože ho ke svému temperamentu vnímala jako příhodnější. Vzala si známou bavičku Ellen DeGeneres, se kterou tvoří pevný hollywoodský pár a společně žijí v Beverly Hills.

John Cage

Sedmdesátiletý úspěšný herec Peter MacNicol získal za svou seriálovou roli podivínského právníka Johna dokonce cenu Emmy. Proslavil se také díky filmu Krotilelé duchů nebo rolí v seriálu Chicago Hope. Herec nemá děti a už skoro čtyřicet let je šťastně ženatý. Mezi hercovy největší koníčky patří hra na dudy.

Ling Woo

Nepřehlédnutelné herečce Lucy Liu je pětapadesát let. Původně se ucházela o roli Nelle, ale na tvůrce Davida E. Kelleyho prý ovšem tak zapůsobila, že pro ni konkrétně napsal postavu nelítostné Ling. Herečka se ještě před tím objevila také v seriálech Beverly Hills 90210 nebo Akta X a později hrála v mnoha úspěšných filmech, jako Kill Bill nebo Charlieho Andílci. Herecká superstar přivítala svého jediného syna Rockwella Lloyda prostřednictvím náhradní matky v roce 2015, když jí bylo něco přes 40 let.

Larry Paul

Devětapadesátiletý herec Robert Downey Jr. se k seriálu připojil ve čtvrté řadě v době své velké popularity. Údajně to bylo jen týden po propuštění z léčebny pro závislé na návykových látkách. Oblíbený herec měl seriálu pomoct zvýšit sledovanost svou rolí Larryho, do kterého se Ally zamiluje. Na závěr čtvrté řady se pak měli vzít, ale když byl herec zatčen kvůli drogám, museli tvůrci romantický závěr seriálu rychle přepsat na nečekaný rozchod.

Herec i přes svá divoká období našel jen o pár let později při natáčení filmu Gothika svou velkou lásku. S producentkou Susan je už téměř dvacet let ženatý a společně vychovávají dvě děti.

Zdroj: iGlanc.cz, First for Women, News, The Sun, Entertainment Weekly

Související články