Vyrobte si v pohodlí domova šperky, které podtrhnou váš styl. S trochou fantazie a šikovnosti vám jistě vzniknou nevšední a originální kousky. Máme pro vás tip, jak jednoduchým způsobem zpracujete přebytečné spínací špendlíky a korálky. Jedná se o metodu, kterou lze použít k výrobě náramků, náhrdelníků i náušnic.

Hlasujte v anketě Receptáře a vyhrajte!

Tradiční čtenářská anketa je zpátky. Dejte hlas své oblíbené firmě a zařadíme vás do slosování o hodnotné ceny.

Chci se zapojit

Chcete znát 5 základních technik na výrobu šperků? Podívejte se na toto YouTube video na kanálu The Stylist Maker:

Zdroj: Youtube

Co budete potřebovat

K výrobě lze využít spínací špendlíky jakékoliv velikosti a barvy. Platí to i pro korálky. Není od věci veškeré materiály barevně sladit. Pak už budete potřebovat pouze jehlu s velkým ouškem a silnou šňůrku nebo elastickou kloboukovou gumičku, kterou jednotlivé špendlíky ve výsledku pevně spojíte.

Můžete začít

Rozložte si jednotlivé spínací špendlíky stejné velikosti vedle sebe a postupně navlékněte na jejich otevírací jehlu barevnou kombinaci korálků, kterou jste si zvolili. Každý špendlík pak pevně uzavřete. Ozdobených špendlíků je potřeba připravit takové množství, aby jich bylo dostatek na zvolený druh šperku.

Vytvořte šperk

Nakonec provlékněte šňůrku či gumičku všemi uzávěry spínacích špendlíků a stejně tak očky se spirálou a jejich konce pevně svažte několika uzlíky. Přebývající část odstřihněte nůžkami.

Fantazii se meze nekladou

Výhodou této jednoduché metody je nejen to, že budete mít zcela originální šperk, který u nikoho jiného neuvidíte, ale nebude vás stát ani korunu. Navíc si příjemně zarelaxujete ruční tvořivostí. Pokud vás metoda zaujme, jistě ji využijete i k výrobě dárků pro své blízké. Určitě je váš osobní dárek příjemně potěší!

Špendlíky s korálky jako módní doplněk

Ozdobené špendlíky nemusíte spojovat v celek, můžete je použít jako zajímavou ozdobu i samostatně. Určitě zpestří nejen každý druh džínů, svetrů, triček a sak, ale i látkových kabelek a tašek.

Související články

Zdroje: irecept.cz, www.tvoriveestranky.cz, www.inspirativni.cz