Pneumatiky nevyhazujte!

Máte po ruce několik pneumatik a spekulujete, co všechno by se s nimi dalo dělat? V porovnání s mnoha jinými materiály, které používají kutilové ke svým diy čili ručně zpracovaným projektům, jsou pneumatiky opravdu robustní, pevné a trvanlivé, dají se překvapivě dobře zpracovat a použít.

Hlasujte v anketě Receptáře a vyhrajte!

Tradiční čtenářská anketa je zpátky. Dejte hlas své oblíbené firmě a zařadíme vás do slosování o hodnotné ceny.

Chci se zapojit

Když si vezmete na pomoc kamaráda, tak jako v tomto příspěvku, jistě půjde všechno snáz. Na YouTube kanále The Bible & Piano vám ukáží, jak snadno otočit pneumatiku a udělat z ní pěstební nádobu.

Zdroj: Youtube

Květináče a posezení do zahrady z pneumatik

I když natřené různými barvami mohu působit dost kýčovitě, i precizní elegantní zpracovávání je možné, a tak mohou vzniknout skutečně zajímavé, ale také funkční a trvanlivé výtvory, které oceníte třeba na zahradě.

To, že jde o materiál pevný a tvrdý znamená, že si při výrobě takzvaně „máknete“, ale proč ne. Každý kutil raději trochu zabere a zapotí se, než by pracoval nadarmo s materiálem krátké životnosti.

Z praktických výrobků z použitých pneumatik se mohou na zahradě těšit nejen pěstitelé, ale také děti i dospělí při hře i odpočinku.

Jistě si dokážete představit, že natřenou pneumatiku osázenou květinami není nic složitého a samozřejmě nemusí zůstat jen u toho. Pokud si dáte práci s výrobou trojnožky na postavení a omotání provázkem, rohoží nebo oblepení krátkými klacíky, můžete ve skutečnosti vytvořit krásnou nádobu ve které pozná pneumatiku jen málokdo.

Nádoby na osázení můžete zavěsit na řetízcích k opoře, pověsit na zeď, vrstvit na sebe či částečně zakopat atd.

Pefektní posezení do zahrady

To stejné platí také při výrobě posezení či stolků. Základem je výplet nebo kulatá deska, která perfektně padne do otvoru pneumatiky, ale krom toho můžete pneumatice snadno přišroubovat nožky nebo jinou oporu, případně postavit a sešroubovat dvě pneumatiky na sebe, aby bylo sedátko vyšší.

Zvolením materiálu a techniky, kterou pak sedátko ještě zvenku dotvoříte, může vzniknou i tak krásný a stylový funkční nábytek, že si ho s radostí odtáhnete dovnitř. Nádherné je opletení technikami jako je háčkování nebo macramé. Samozřejmě na pneumatiky můžete ušít také jednoduché potahy nebo podsedáky.

Jak moc pneumatiku přiznáte, je jen na vás. Žádná varianta není špatná, jen se některé budou hodit lépe a jiné hůř. Volbou barev a materiálů můžete udělat silnou čáru za pnematikou a vytvořit dokonce vtipný designový nábytek.

Pneumatiky se budou líbit i dětem

Své místo na zahradě mohou mít pneumatiky také v docela jiné podobě. Můžete z nich vyrobit celou řadu zábavných prolézaček a prvků, které budou bavit děti. Je to jen otázka nápaditosti, množství pneumatik, prostoru a vašeho elánu.

Nenechte se odradit smutnou představou pneumatiky zavěšené na větvi stromu, která sice nevypadá lákavě, ale děti si s ní přesto vyhrají. Pneumatiky lze použít velmi kreativně k různým prolézačkám. Překvapivě snadno se s nimi pracuje a zvolený nátěr vydrží sezonu nebo dvě, a pak jej opět snadno obnovíte.

Pneumatika také láká k naplnění vodou či pískem, ale není to kdovíjak praktické řešení. Nicméně, rozhodně záleží na zpracování i velikosti, pod šikovnýma rukama může prokoknout ledacos.

Související články

Zdroje: housedigest.com, diyncrafts.com