Proč je voda klíčová?

Voda je základním stavebním kamenem našeho těla a hraje klíčovou roli ve všech tělesných procesech. Pomáhá odstraňovat odpadní látky z orgánů a tkání, čímž udržuje tělo zdravé a efektivně fungující. Správná hydratace zabezpečuje, že tělo může efektivně využívat uložené tuky jako zdroj energie.

Hlasujte v anketě Receptáře a vyhrajte!

Tradiční čtenářská anketa je zpátky. Dejte hlas své oblíbené firmě a zařadíme vás do slosování o hodnotné ceny.

Chci se zapojit

Podívejte se na video z YT tvorby kanálu Welcome Fitness CZ – Hubnutí a pitný režim.

Zdroj: Youtube

Jak voda pomáhá v boji proti tukům?

Když tělu neposkytneme dostatek vody, začne špatně fungovat metabolismus, což může vést k hromadění tuků a toxinů. Pravidelné pití vody pomáhá udržovat metabolismus v chodu a podporuje přirozené procesy detoxikace.

Recept na vodu pro zrychlení metabolismu

Chcete-li si připravit vodu, která podpoří vaše tělo ještě více, zde je jednoduchý recept:

·       2 litry čisté vody
·       1 mandarinka-nakrájená
·       1/2 grapefruitu-nakrájeného (případně citron pro ty, kdo užívají léky na krevní tlak)
·       1 okurka-nakrájená
·       4 lístky máty
·       kostky ledu (volitelné)

Všechny ingredience vložte do velkého džbánu s vodou a nechte odstát. Tuto vodu pijte během celého dne, přičemž ji uchovávejte v chladničce, ale před pitím nechte vždy na chvíli odstát při pokojové teplotě.

Jaké benefity přinášejí jednotlivé ingredience?

Grapefruit je známý svou schopností podporovat spalování tuků a dodávat energii. Mandarinka obsahuje vitamín C, který pomáhá zvyšovat účinnost spalování tuků, zvláště při fyzické aktivitě. Okurka poskytuje pocit sytosti, nezadržuje vodu a pomáhá při trávení. Máta podporuje správné trávení a dodává nápoji osvěžující chuť.

Kromě pití této speciální vody je důležité také dbát na zdravou a vyváženou stravu, která nepřispívá k opětovnému ukládání tuků. Nejde jen o počítání kalorií, ale o volbu potravin, které jsou pro tělo přínosné a nezatěžují ho nadměrně. Tímto způsobem můžete podpořit celkové zdraví a přispět k lepšímu fungování vašeho těla.

Související články

Zdroj: irecept.cz