Nádherná blondýnka byla idolem všech mužů. Mnozí jí předpovídali zářnou kariéru. Hollywood jí ležel u nohou. Ona však dala přednost rodině a životu v luxusu. Poslední roky se straní veškerému zájmu veřejnosti.

Filmová hvězda

Poprvé ji mohli lidé zaznamenat na plakátech pro plzeňské pivo. Netrvalo to dlouho a z fotografií se přemístila na filmová plátna. Její hvězdnou kariéru nastartoval režisér Antonín Kachlík, který ji obsadil do vedlejší role ve snímku Bylo nás deset. Výraznější rolí pro ni byla postava krásného anděla ve snímku Limonádový Joe. Od té doby se jí začalo říkat „česká Brigitte Bardot”.

Netrvalo to dlouho a o české krásce se dozvěděla i zahraniční produkce. Herečka se objevila rovnou ve čtyřech cizojazyčných snímcích.

Jedno z natáčení jí změnilo život. Seznámila se s americkým hercem Bradem Harrisem, za kterého se později provdala. Díky tomu se jí naskytla příležitost natáčet pro americké filmaře.

Manželství s Harrisem jí nevydrželo. Měli spolu dceru Sabrinu. Další láska přišla velmi rychle. Na jednom z večírků se potkala s režisérem Milošem Formanem, který ji seznámil s producentem Johnem Callayem.

Jiskra mezi nimi přeskočila tak velká, že producent kvůli Olze opustil svou tehdejší partnerku, kterou byla populární zpěvačka Barbra Streisand. Svou lásku zpečetili svatbou. Ani toto manželství půvabné blondýnce nevydrželo.

Úspěšní muži pro ni měli slabost. Jedním z jejích partnerů byl například i Karel Saudek. Zamilovali se do ni i Theodor Pištěk, Miroslav Plzák a Juraj Jakubisko.

Po velké slávě život v ústraní

Olga Schoberová si připsala i jedno významné prvenství. Byla první Češkou, která se objevila na titulní straně pánského časopisu Playboy.

Po druhém rozvodu si pořídila byt v centru Prahy. Pendluje tak mezi Amerikou a Českou republikou. Minulý rok oslavila osmdesát. Rozhovory příliš často neposkytuje. Jednu z výjimek udělala v roce 2016 pro Blesk.

„Víte, já se nikdy necítila být herečkou. A proto jsem taky nikdy nešla za kariérou, nikdy jsem, co se filmu týká, nebyla cílevědomá. Byla jsem jen hezká a to je všechno. A proto si teď také spokojeně a v klidu mohu žít,” řekla. Na veřejnosti se téměř neukazuje.

Někdejší hvězda se společenským akcím vyhýbá. Režisér Vorlíček prozradil v roce 2013 pro Blesk, že Olga nejspíše nezvládá stárnutí, které pochopitelně změnilo její vzhled.

„Já to nechápu, ale Olina nechce, aby se na ní někdo koukal. Strašně se nechce ukazovat před lidmi, stárnutí zřejmě nezvládá lehce.” Populární režisér jí tehdy nabízel spolupráci. Přemýšlel i o natáčení její biografie. „Samozřejmě, že má vrásky, pořád je ale krásná a z jejího obličeje, z těch rysů, se zračí jasně, že to byla opravdu nádherná ženská,“ dodal tehdy.

Zdroje: Blesk, iDnes.cz

Související články