Prokop (39): Zaslechl jsem souseda, jak se kamarádovi chlubí, že spal s mojí manželkou. Nevím, jak s tou informací naložit

Skutečné příběhy o nevěře: Zaslechl jsem souseda, jak se kamarádovi chlubí, že spal s mojí manželkou. Nevím, jak s tou informací naložit
Zdroj: Freepik

Prokop už několik let podezírá manželku Květu z nevěry. Kdykoliv se snažil zavést hovor na toto téma, Květa se cítila uražená, že ji podezírá. Jenže Prokop celé ty roky tušil, že mu lže. A teď má jasno. Jak ale s takovou informací naložit?

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 17. 04. 2024 11:30

"Prokope, přestaň. Už mě nebaví, jak jsi žárlivý," znechuceně pronesla manželka. Už jsme se zase pohádali na stejné téma jako poslední tři roky. Zase jsem jí vyčetl, že laškuje se sousedem, jejich úsměvy při pozdravu a vřelou konverzaci při společenských akcích.

Mezi mojí manželkou a sousedem to jiskřilo

Před čtyřmi lety jsme se přistěhovali do satelitního městečka a poté, co jsme se zabydleli, začali jsme se seznamovat se sousedy. Během několika měsíců jsme zapadli do místní party a společně občas grilovali u někoho na zahradě. Nemohl jsem si nevšimnout, že moje manželka Květa si padla do oka se svobodným sousedem. Při grilováních si hodně povídali a hlasitě se smáli.

Bylo mi to nepříjemné. Ostatní páry seděly vedle sebe a normálně se bavily, jen moje manželka, ač sedící vedle mě, byla ke mně otočená zády a povídala si se sousedem. Jejich hovory nebyly důvěrné, povídali si o filmech a zapojit do hovoru se mohl kdokoliv, ale iritovalo mě, jak si mě nevšímá.

Žárlivé scény byly u nás doma na denním pořádku

Před necelými dvěma lety jsem musel výjimečně na služební cestu. Sice jsme měli malé děti, ale i tak jsem byl nesvůj z toho, že nebudu mít přehled o tom, co manželka dělá. Volal jsem jí během večera několikrát a vždy mi telefon zvedla. Částečně jsem se uklidnil a po návratu mi děti potvrdily, že maminka byla pořád s nimi.

A teď stojím jako šmírák u okna a poslouchám hovor souseda s kamarádem. Je lehce po půlnoci, manželka už dávno spí. Mě vzbudil jejich hurónský smích. Ani jsem u okna nestál dlouho a začali rozebírat lechtivá témata. Soused se začal vytahovat, kolik má zářezů na pažbě. A mezi svými trofejemi zmínil i mou ženu. Prý toho lituje, protože kdyby věděl, že má za manžela žárlivého blba, dal by od ní ruce pryč.

Vědět neznamená být spokojený a šťastný

Stál jsem u okna jako opařený. V hlavě mi pulzovala krev a rostla ve mně zlost. Něco ve mně křičelo, že jsem to věděl. Že vím, že jsem se celé roky nemýlil v úsudku. Jen jsem neměl důkazy. Určitě mě Květa podvedla, když jsem byl na služební cestě. Možná i u nás doma, když děti spaly. Evidentně to bylo jen jednou a nikdy se to neopakovalo.

Poslední dobou manželka i soused nevyhledávají při grilovačkách kontakt a ani si nepovídají. Možná svědomí z jejich strany, možná strategie, aby mě uklidnili. Nevím. Musím se uklidnit a promyslet si, jak se získanou informací naložím. Svou rodinu mám rád, konečně jsme dokončili rekonstrukci domu a nechce se mi vše bořit. Jenže si nejsem jistý, že dokážu dál fungovat jako muž pro svou ženu. Že ji časem nezačnu nenávidět...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články