Herectví Jana Hájka. Po historickém filmu Božena jsou tu Stodolovi
Jan Hájek.

Jan Hájek s herečkou Lucií Žáčkovou ztvárňují pár sériových vrahů ve filmu Manželé Stodolovi. Herec pro MEDIASHOW.cz rád vzpomíná i na Boženu.

Do českých true crime příběhů naskočil i herec Jan Hájek. Ten se dostal do povědomí širší veřejnosti skvělým ztvárněním postavy Josefa Němce, manžela spisovatelky Boženy Němcové, v televizní minisérii Božena.

Před touto historickou minisérií ve filmu na sebe Jan Hájek upozornil v roce 2015 filmem Kobry a užovky, následně seriálem Ordinace v růžové zahradě 2. V lednu se objevil v šestidílném seriálu o drogách Adikts. A jakoby skočil do záporných rolí, ve kterých ho režiséři vidí nejraději.

Do českých kin míří milostný true crime ze začátku 21. století režiséra Petra Hátleho. Ten měl světovou premiéru na festivalu v Tallinnu. V hlavní roli s Lucií Žáčkovou hraje Jan Hájek masového vraha ve filmu Manželé Stodolovi.

Životní role? Josef Němec v Boženě

Přitom historická postava Josefa Němce byla pro Jana Hájka zásadním milníkem v jeho filmové kariéře.

„Dostat roli v historickém filmu, to považuji za velké štěstí, že si mě vybrali na castingu. Něco jsem si o tom načetl a myslím, že nikdo dosud nerozvinul postavu Josefa Němce. To neříkám kvůli sobě, ale mám pocit, že by si Josef Němec zasloužil film, který by byl jen o něm,“ řekl v roce 2022 Jan Hájek pro MEDIASHOW.cz.

Televizní divácká veřejnost Jana Hájka začala vnímat i díky seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. „Lidé mě zastavují. Třeba i ve vlaku. Ale je to hrozně milé, nikdo se nechová zle. Poznávají mě chlapi, že se na Ordinaci nedívají, ale říkají, že mě znají z Ordinace,“ pronesl tehdy.

Jan Hájek hraje na pražských scénách

S Janem Hájkem jsme vedli rozhovor právě ve vlaku, a to cestou do Ostravy. Jaký k ní má vztah?

„Když jsem byl vyřazen z JAMU, přijala mě právě Ostrava s uměleckým šéfem Jurajem Deákem. Byl jsem pět let v Národním divadle moravskoslezském. Pak jsem odešel do Prahy. Ale v Ostravě mám pořád zakotvené přátelství, že tam občas jezdím za kamarády a na výlety.“

Jan Hájek je už „pražským hercem“. Hraje převážně v Činoherním klubu a v Divadle Na zábradlí.

Přihlásit přes Seznam

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama