Abdullahi Tanko přestoupil z Varnsdorfu do Baníku Ostrava
Fotbalový stadion ve Varnsdorfu.

Celek FK Varnsdorf je tradičním účastníkem druhé fotbalové ligy. V silné konkurenci ostatních týmů se pohybuje ve spodní části tabulky.

Varnsdorf se dostal v nedávné době do širšího fotbalového povědomí v souvislosti s odchodem jeho tehdy nejlepšího hráče. A tím byl nigerijský útočník Abdullahi Tanko, který zvýšil image varnsdorfského klubu.

Vlastimil Gabriel: Kdyby bylo na mně, tak bych ho ještě neprodával

„Kdyby bylo na mně, tak bych ho ještě neprodával. Myslel jsem si, že na to má čas,“ řekl prezident klubu Vlastimil Gabriel pro MEDIASHOW.cz.

„Ale všímala si ho s nadějí na získání spousta klubů a v podstatě pořád je pod nějakou agenturou, která měla zájem na jeho prodeji. Řešilo se to a nakonec přestoupil do Baníku Ostrava. V první lize se etabloval a uvidíme, co dál přinese jeho angažmá v Ostravě,“ rozebíral Vlastimil Gabriel dění na fotbalovém trhu.

Už v minulosti dal ale klub ze Šluknového výběžku o sobě vědět výrazným způsobem. V roce 2015 obsadil druhou příčku, která garantovala postup do nejvyšší soutěže. Jenže Varnsdorf se kvůli nevyhovujícím podmínkám na domácím stadionu do první ligy nepřihlásil.

Tým vedla už řada trenérů

Velkou práci ve Varnsdorfu odvedl během několika sezon trenér Zdenko Frťala, který je dodnes považován za nejlepšího kouče v historii klubu. Po Varnsdorfu působil mj. v Jablonci, Hradci Králové a momentálně vede FK Teplice.

„Jsme dál v kontaktu,“ potvrdil prezident klubu Vlastimil Gabriel pro MEDIASHOW.cz., že vedení Varnsdorfu sleduje i současné působení Zdenko Frťaly v první lize.

Varnsdorfský tým po Frťalovi vedli například Roman Skuhravý, Roman Veselý, David Oulehla, Pavel Drsek a momentálně je koučem Miroslav Holeňák.

„Pavel Drsek z Varnsdorfu odešel v létě 2022 do Kladna, kde trénoval mládež. Potom ale dostal nabídku na post hlavního trenéra české reprezentace do 16 let,“ sdělil Vlastimil Gabriel zajímavou informaci z fotbalového prostředí.

Pod vedením Miroslava Holeňáka hráli pohledný fotbal

Mužstvo Varnsdorfu pod vedením současného trenéra Miroslava Holeňáka předvádělo v minulé sezoně pohledný fotbal. A nejlepší hráči pak loni v létě odešli do prvoligových klubů. To mělo za následek oslabení kádru, který se potýkal v první polovině podzimu s výkonnostními problémy.

Vzhledem k tehdejšímu postavení na konci tabulky se zřejmě objevily i úvahy o případné trenérské změně. Vlastimil Gabriel ale takovou variantu zamítl.

„Často se vyskytují spekulace a názory, že výměna trenéra může přinést nějaký impuls. Podle mě je ale důležité chovat se jako člověk. Miroslava Holeňáka jsem neodvolal,“ vysvětlil Vlastimil Gabriel svůj přístup k trenérské otázce.

Přihlásit přes Seznam

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama