Mistr světa Petr Hubáček zůstal u hokeje v několika rolích
Petr Hubáček

Petr Hubáček je hokejovým mistrem světa z roku 2010. Má další medaile ze světových šampionátů, ligová zlata ze zahraničí.

Trenérsky působí v české první lize a je manažerem reprezentačního celku hráčů do 17 let.

Už třetí sezonu je Petr Hubáček (na snímku při zápase Prostějova v Litoměřicích) asistentem trenérů v prvoligovém Prostějově. V prvních dvou letech byl hlavním koučem Aleš Totter. Po jeho odchodu Petr Hubáček vedl tým společně s trenérem Martinem Štrbou. V průběhu nynějšího ročníku první ligy byl Martin Štrba odvolán a Petr Hubáček je v současnosti asistentem trenéra Martina Janečka po jeho příchodu z Frýdku-Místku.

Jako manažer spolupracuje s trenérem Pavlem Paterou

A jako nový manažer české reprezentační sedmnáctky už s týmem absolvoval turnaj v Kanadě. Podle dostupných zpráv zahráli čeští mladíci velice dobře a prestižní akce se po sportovní i organizační stránce vydařila.

Petr Hubáček u národního týmu do 17 let úzce spolupracuje s trenérským štábem, který má hvězdné obsazení: hlavní trenér Pavel Patera (olympijský vítěz a mistr světa, bývalý kouč Sparty), asistenti David Moravec (olympijský vítěz a mistr světa), František Ptáček (čtyřnásobný mistr extraligy se Spartou a v současnosti asistent trenéra v Litoměřicích).

Rád vzpomíná na angažmá ve Finsku i ve Francii

Hubáčkova kariéra v české extralize je dostatečně známá – Vítkovice, Zlín, Kometa Brno, Pardubice. Podle svých slov ale rád vzpomíná i na pětileté angažmá ve Finsku, konkrétně v klubu JYP Jyväskylä. Toto působení bylo umocněné mistrovským titulem a dvěma bronzy. Petr Hubáček dodnes udržuje vazby na tamní prostředí, kde zná spoustu lidí. Pokud mu to čas dovolí, tak se tam vrací, byť z Finska odešel už před sedmi lety.

Závěr hráčské kariéry strávil ve francouzském Rouenu v soutěži, která nemá takový zvuk jako přední evropské ligy. Loučení s ledovou plochou po mistrovském titulu ve Francii prý přišlo v devětatřiceti letech v pravý čas.

Přihlásit přes Seznam

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama