Má šest titulů, ve finále Michal Sukuba fandí Českým Budějovicím
Michal Sukuba

Vrcholem domácí volejbalové sezony je finále play-off, o titul v extralize se střetávají celky VK Lvi Praha a Jihostroj České Budějovice.

Souboj dvou nejlepších českých klubů je v centru pozornosti nejen volejbalových příznivců, ale i bývalých hráčů a odborníků.

Velké zkušenosti s finálovou účastí má Michal Sukuba, který během bohaté kariéry získal celkem šest mistrovských triumfů v nejvyšší soutěži.

„Nejprve jsem byl u dvou titulů Dukly Liberec a pak u čtyř s Českými Budějovicemi. Takže z toho asi plyne, že ve finále fandím Jihočechům. Moc hráčů, se kterými jsem v týmu působil, v klubu už není. Ale určitě tam hraje ještě Petr Michálek, který má taky hodně titulů. Na Budějovice si stále udržuji vazby. Pokud jde o finále, hodně bude záležet, zda budou všichni hráči zdraví,“ uvažoval Michal Sukuba pro MEDIASHOW.cz.

Množství zahraničních hráčů v extralize není překvapením

Současným rysem české extraligy je extrémní množství zahraničních hráčů v řadě klubů. A už se to týká také trenérů. Lvy Praha vede argentinský expert Juan Manuel Barriel a Budějovice koučuje polský odborník Andrzej Kowal.

„Oba kluby stavěly svoje kádry tak, aby byly konkurenceschopné v Evropě. Myslím, že se jim to v Lize mistrů podařilo a splnilo. Sestavit špičkový tým jen z českých volejbalistů, kteří jsou v lize, asi nejde. Právě nejlepší čeští reprezentanti chtějí hrát v zahraničních soutěžích, takže elitním tuzemským týmům nezbývá, než angažovat cizince,“ vyslovil Sukuba názor, se kterým víceméně souhlasí všichni zainteresovaní, kteří se v extralize pohybují.

Z Benátek nad Jizerou zamířil do Dobřichovic

Zkušený volejbalista zamířil z Budějovic do VK Karlovarsko. „Ale byl jsem odejit, než ještě získali svůj první titul. A pokračoval jsem v Benátkách nad Jizerou. Potom jsem se domluvil s Dobřichovicemi u Prahy z druhé nejvyšší soutěže na dva roky. Mám ale za sebou dvě operace kolena a v Dobřichovicích jsem asistentem trenéra,“ upřesnil Sukuba svoje aktuální zapojení do volejbalu.

Na soupisce vítěze první ligy z Dobřichovic figuroval i jako hrající asistent kouče.

„Byl jsem tam jen napsaný. Pro případ, že by bylo nejhůř a bylo nás málo. Do hry jsem však nezasáhl a věnuji se trenérské práci. V Dobřichovicích je dobrý kolektiv a baví nás to. Kádr tvoří hráči vesměs s ligovými zkušenostmi,“ dodal ještě Michal Sukuba.

Přihlásit přes Seznam

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama