Popová hvězda, matka, manželka, návrhářka a módní ikona dnes slaví 50. narozeniny. Do padesátky samozřejmě vstupuje na podpatcích! Její vášní vždy bylo snít ve velkém a pak v ještě větším. „Cítím se požehnaná, ale také naplněná a hluboce spokojená. Nejen z toho, kde jsem jako žena, ale i z toho, jak daleko se moje módní a kosmetické značky dostaly. Vždycky jsem si přála, aby se ženy cítily co nejlépe. Pro mě to znamenalo věřit svému instinktu a nikdy nedělat kompromisy ve své tvůrčí vizi,” zní na úvod jejího narozeninového proslovu.

Moderní minimalistka

Victoria je ikona, její módní styl prošel dramatickým vývojem a v průběhu let z ní udělal stálici ve světě módy. Dnes bychom ji popsali asi jako velvyslankyni své vlastní značky, v níž ji často můžeme spatřit. Přímo z přehlídkového mola do ulic. Výrazné linie a ostré siluety zajišťují, že moderní minimalistka stále vyniká v i klamně jednoduchých outfitech. Jako by si patentovala uniformu elegantních obleků, minimalistických šatů a barev. Vše charakteristické pro Victorii Beckham.

Prostá kombinace klasiky a stylu

Taktéž letos kráčí na cestě výrazné, leč minimalistické siluety s jemně smyslnými střihy a rafinovanými detaily. Věrná své základní barevné paletě, přidává střídmě i jemné až výrazné barvy. Vymezuje se ve své štíhlé postavě, kterou obléká zcela bez námahy, od ležérních džínů a svetrů s výstřihem do V, až po smyslné topy a vypasované sukně. A nejen to, skvěle se jí daří vyvažovat pánské siluety a dámský oděv.

Nosí kousky ze svého - dalo by se říct - kapslového šatníku v řadě variací, které doplňují její mnohotvárnou osobnost. Dobrou zprávou je, že abyste okopírovala její styl, nemusíte být milionářka. Nadčasové modely a přirozená paleta zemitých barev vás možná přiměje prohrábnout vlastní šatník a třeba vynést na povrch ty stále klasické kousky.

Inspirujte se Victorií

Pokud toužíte inspirovat se jejím lookem, začneme s pouliční dámskou jednoduchostí. Ležérní vzhled je totiž pro Victorii plný stylu, ačkoliv často spočívá v jednom páru klasických džínů v kombinaci s obyčejným bílým tričkem, rolákem nebo tmavým polo tričkem s výstřihem. Když kalhoty spojí s jednoduchou, dobře padnoucí košilí a špičatými podpatky, které jsou pro ni typické, je to ženské, podmanivé, je to zkrátka Victoria Beckham.

Koketuje s androgynním stylem, takže v jejím šatníku nacházíme i košile výrazné manžetami a přílišnou elegancí, které se dají krásně propojit v dokonalý look. Pokud jde o halenky, Victoria nejraději sahá po bílé, černé a oxfordské modré.

Kalhoty s vysokým pasem nebo volné

Klasické kalhoty s rovnými nohavicemi jsou pro letošní rok must-have. Pas můžete stáhnout klasickým koženým páskem nebo zvolit takové, co mají výrazné záhyby. Přidejte jednořadé sako nebo svetr s polo výstřihem. Jako obutí špičaté lodičky nebo tzv. mules. Dlouhé kalhoty s rovnými nohavicemi budou opět dobře vypadat s košilí na knoflíky.

Věrná kožené klasice

Můžete si také všimnout, že ačkoliv se Victoria drží sofistikovaných módních trendů, vždy zůstává věrná klasické kožené tašce. Kabelka je její oblíbený doplněk, kterým propojuje celý styling, od menších až po velké tašky. Letos se její modelky procházely po mole s velkou taškou na pásku. Základem po vzoru Victorie Beckham je však kvalitní a elegantní kabelka, co bude vkusně kontrastovat s oděvem. Stačí vám jeden nestárnoucí kus, praktický řetízek je plus.

Její styl by se dal zevrubně popsat, ale hlavní myšlenkou je dokonalá kombinace klasiky. To je pro ni typické. Vypadá to vždy žensky, přestože se inspiruje muži. Obratné symetrie utvářejí vzhled, který je nestárnoucí a moderní.

Zdroj: iGlanc.cz, Tatler Asia, Kult, Victoria Beckham

Související články