Princeznou ve Zlatovlásce je dcera Jakuba Smolíka: Osmnáctiletá Petra už je o hlavu vyšší než táta

Dcera Jakuba Smolíka
Zdroj: Tomáš Martínek/Extra
Dcera Jakuba Smolíka, Petra, s tátou a bratrem Jakubem na slavnostní premiéře muzikálu Zlatovláska.Dcera Jakuba Smolíka, Petra, hraje ve Zlatovlásce jednu z pěti princezen.Dcera Jakuba Smolíka, Petra, studuje obchodní akademii a k tomu se věnuje zpěvu.Dcera Jakuba Smolíka, Petra, během rozhovoru pro Lifee.+ 12 fotek+ 13 fotek

Dcera country zpěváka Jakuba Smolíka (64), Petra (18), je hvězdou nové muzikálové pohádky Zlatovláska, kterou premiérově uvedlo Hudební divadlo Karlín. V rozhovoru pro Lifee Petra prozradila, jak se vyvíjí její hudební spolupráce s tátou a zda se dočkáme nějakého dalšího duetu. Samotný zpěvák potom zmínil, že dceři dal do života dvě rady a větší obavy má o zdraví svého syna Jakuba (10), který se věnuje nebezpečnému koníčku. 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 04. 2024 12:00

Dcera Jakuba Smolíka, Petra, studuje obchodní akademii a jak nám v rozhovoru prozradila, muziku má zatím jako hezkého koníčka - ve kterém je podle všeho úspěšná. V Hudebním divadle Karlín už jsme ji mohli vidět v představení Jeden den u Dvořáků a nově také jako jednu z pětice princezen v muzikálu Zlatovláska.

"Jsem ze všeho nadšená, stejně jako táta. Už viděl Zlatovlásku na předpremiéře, dnes přišel na premiéru i s mým bratrem Jakubem, a těším se, až si spolu sedneme a on mi řekne své dojmy," těšila se Petra Smolíková, která s tátou často vystupuje na jeho koncertech. Společně už zpívají duet Říkej mi táto a v minulosti si pro tátu vystřihla také píseň Tatínkova holčička.

Doporučené video: Rozhovor s dcerou Václava Kopty, Janou

Dcera Jakuba Smolíka mívala problém s trémou

Jak nám Petra v rozhovoru prozradila, ne vždy byla před diváky sebevědomá. "V minulosti jsem mívala hrozné trémy, opravdu velké, a byla jsem z toho vystresovaná. Poslední dobou je to lepší a lepší," pochvaluje si půvabná blondýnka Petra, která v představení hraje princeznu se zrzavými vlasy. Trémy jí prý zbavil hlavně laskavý přístup režiséra Filipa Renče. "Všichni nás v zákulisí maximálně podporovali, proto se moje tréma snížila a nakonec byla minimální," dodává dcera slavného country zpěváka.

Nahrajeme další duet, slibuje Petra

Spolupráci s tátou hodlá Petra i nadále udržovat, byť si postěžoval, že ho dcera už o hlavu přerostla. "Určitě doufám, že naše hudební spolupráce bude pokračovat a že spolu nahrajeme další duet. Ten poslední jsme nahrávali, ještě když jsem byla malinká," přiznává Petra, která tátovy písně dál hrdě zpívá. Dětství po boku legendy české country muziky bylo podle ní poklidné. "Tatínek byl ve výchově přísný, ale skvělý. Také byl spravedlivý a vychovával mě k tomu, jaká jsem dnes," pochvaluje si talentovaná mladá slečna.

Smolík: Mám větší strach o syna Jakuba

Samotný Jakub Smolík chce dospělou dceru nechat, ať si v životě určí směr sama. Pokud to bude hudba, bude rád. "Uvidíme, tohle nechám na ní – ať si vybere, jestli chce s tátou ještě zpívat," říká pyšný otec Smolík. "Samozřejmě, že jsem jí dal do života radu: aby byla pokorná a aby pracovala. Nebojím se o ni," říká Smolík, podle kterého nemůže sláva jeho chytré dceři zamotat hlavu. "Bojím se spíše o syna, který dělá freestyle motokros a to se bojím daleko víc, než nějakého showbyznysu," naznačuje zpěvák, který desetiletého synka také vyvedl na slavnostní premiéru.

Na fotografie ze slavnostní premiéry muzikálu Zlatovláska, kterou navštívil zpěvák Jakub Smolík se synem Jakubem se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články