U Petra Hapky se člověk nemůže splést. Každá písnička je hitem, láká k poslechu koncertu pianista Petr Malásek

17. duben 2024

„S koncertem bylo hodně starostí a shonu, ale je to už pod střechou a teď už jen zbývá držet palce, aby vše dobře dopadlo,“ přeje si, když mluví o akci k nedožitým 80. narozeninám Petra Hapky. Co soudí o pěveckých schopnostech herce Štěpána Kozuba? Zazní i ukázky filmové hudby Petra Hapky? Kdo bude provázet večerem? A jaká je oblíbená píseň Petra Maláska z Hapkovy dílny? 

„Sestava je skvělá, stejně jako výběr písniček, které zazní. A u Petra Hapky se člověk nemůže nikdy splést. Každá písnička má svoji náladu, svůj charakter a je svým způsobem obrovským hitem,“ soudí Petr Malásek.

Čtěte také

Kromě SOČRu zahraje na koncertě i kapela Petra Maláska. „Je to uskupení s variabilním složením fantastických muzikantů a sólistů. S některými hraju 40 let. Protože si nemůžu sám sednout k pianu, bude za ním Matěj Benko. Je fantastický a famózní.“

Proč na koncertě Petr Malásek nezahraje? „Mám dvě velké lásky. Kromě mojí ženy je to hudba a kolo. Vyjel jsem si, trochu se kochal a najednou byl na zemi,“ popisuje. Absolvoval tři operace a vše dobře dopadlo. „Jediné, co mě mrzí je, že nemůžu hrát na piano. Takže Petru Hapkovi pošlu nahoru motorkářský pozdrav,“ uzavírá klavírista v Blízkých setkáních.

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související