Nepečené řezy Nanaimo pocházejí z města Nanaimo v Britské Kolumbii v Kanadě a jsou jedním z nejoblíbenějších kanadských sladkostí. Tyto lahodné třívrstvé řezy se skládají z bohaté čokoládové spodní vrstvy, krémového středu a čokoládové polevy. Co nejlepší na nich je, že k jejich přípravě nepotřebujete ani zapnout troubu.

Hlasujte v anketě Receptáře a vyhrajte!

Tradiční čtenářská anketa je zpátky. Dejte hlas své oblíbené firmě a zařadíme vás do slosování o hodnotné ceny.

Chci se zapojit

Podívejte se, jak řezy Nanaimo udělat zde na videu z tvorby kanálu Vařte s Majklem

Zdroj: Youtube

Ingredience

Spodní vrstva:
120 g másla
50 g cukru
5 lžic kakaa
1 vejce, zbité
125 g celozrnných sušenek, nadrcených
60 g sekaných pekanových ořechů (nebo mandlí)
60 g drceného sušeného kokosu

Střední vrstva:
120 g másla
3 lžíce šlehačky
3 lžíce prášku vanilkového pudingu
300 g cukerného cukru

Horní vrstva:
50 g mléčné čokolády
50 g tmavé čokolády
1 lžíce másla

Postup

Spodní vrstva:
Roztavte máslo ve vodní lázni. Přidejte cukr a kakao a dobře promíchejte. Pomalu přidejte zbité vejce a míchejte, dokud se směs nepřestane srážet. Odstraňte z tepla a vmíchejte sušenky, kokos a ořechy. Přeneste směs do čtvercové formy (20 x 20 cm) vyložené potravinářskou fólií a pevně ji stiskněte do formy. Chlaďte v lednici 10 minut nebo 5 minut v mrazáku.

Střední vrstva:
Ve vodní lázni roztavte máslo a ve směsi šlehačky a vanilkového pudinkového prášku promíchejte, dokud není hladké. Smíchejte do teplého másla a po minutě míchání přidejte cukerný cukr. Rozetřete přes ztuhlou spodní vrstvu a vraťte do chladničky na dalších 10 minut, aby vrstva ztuhla.

Horní vrstva:
Roztavte čokoládu s máslem ve vodní lázni na nízké teplotě. Po vychladnutí, ale stále v tekutém stavu, rovnoměrně rozetřete čokoládu na druhou vrstvu. Chlaďte v lednici 20 minut, než čokoláda ztuhne.

Podávejte chlazené. Tyto řezy jsou perfektní k dopolední kávě nebo jako dezert po rodinném obědě. Užijte si tu neodolatelnou kombinaci čokolády, krému a kokosu, která z Nanaimo dělá opravdovou pochoutku!

Dobrou chuť!

Související články

Zdroj: fresh.iprima.cz