Advokátní kancelář Rowan Legal otevřela nové klientské prostory

Advokátní kancelář ROWAN LEGAL otevřela ve své pražské kanceláři nové klientské prostory. Při výstavbě využila moderní recyklované materiály v souladu se současnými stavebními trendy. 

Nové klientské prostory byly zbudovány v části třetího patra budovy Gemini A na pražské Pankráci, ve které advokátní kancelář sídlí. Cílem bylo vytvořit příjemné a nadčasové prostředí za využití moderních materiálů, které budou šetrné k přírodě.

„Když jsme se rozhodovali, jakým směrem při realizaci nových kanceláří jít, zvolili jsme cestu, která na jedné straně zahrnuje různé druhy recyklovaných materiálů, na druhé však přináší svěží, moderní a nadčasový styl. Věděli jsme, že nechceme být jako řada jiných konzervativních advokátních kanceláří, které často využívají tradiční hutné materiály jako dřevo, sklo nebo kov,“ říká Miloš Olík, partner ROWAN LEGAL. 

Nové zasedací místnosti jsou vytvořeny v minimalistickém designu. Jejich klíčovým prvkem jsou stavební obkladové desky, které jsou vyrobeny z lisovaných nápojových kartonů a používají se jako náhrada tradičních OSB či sádrokartonových desek. Dalším materiálem je recyklovaný beton a suť, které byly použity v recepčních prostorách. Při zařizování interiérů kanceláří byl kladen důraz na využití tuzemských firem, které dodaly nejen použité recyklované materiály, ale také závěsy, svítidla, karafy na vodu či sklenice.

Po designerské stránce se realizace ujalo brněnské studio Holky rády architekturu (HRA). „Důraz na industriální pojetí a využití různých druhů recyklovaných materiálů a zároveň volnost při zpracování ze strany ROWAN LEGAL nás potěšil. Díky tomu jsme mohly navrhnout moderní prostory, které se od toho, co běžně v advokátním prostředí vidíme, výrazně odlišují,“ říká Barbora Císařová. 

„Pečlivý návštěvník si určitě všimne, že desky z lisovaných kartonů i recyklovaný beton obsahují stejné barvy, které jsou v souladu s cihlovým pláštěm budovy. Rovněž jsme se snažily (odlišná barevnost zasedacích místností byla jedním ze zadání), aby každá místnost měla svoji barvu a vše v ní bylo laděno do daného odstínu, ať se jedná o osvětlení, závěsy nebo stolové podnože. Stropy v jednotlivých místnostech zůstaly záměrně nezakryté s přiznanými technologiemi, které samy o sobě dodávají prostoru industriální styl,“ doplňuje Kristýna Sirová.  

Nové prostory jsou doplněny o obrazy a sochu předního tuzemského výtvarníka Krištofa Kintery. „Podpoře umělců se v naší kanceláři dlouhodobě věnujeme. Chtěli jsme proto, aby i nové prostory byly doplněny o současné práce některého z nich. Umístěná socha je vytvořena z recyklovaného betonu a vyřazených zářivek a vhodně doplňuje celkové vyznění místa,“ uvedl Martin Janoušek, partner ROWAN LEGAL.   

Technickým poradcem, který celou výstavbu řídil, byla společnost Procházka & Partners. „V rámci zajištění nových kanceláří jsme měli na starost project + cost management celé zakázky včetně koordinace všech zúčastněných dodavatelů. Projekt byl zajímavý zejména požadavkem na využití udržitelných materiálů a implementaci industriálního stylu. Například namísto dřeva jsme použili materiál Packwall, vyráběný nadrcením a slisováním nápojových kartonů, betonové prvky byly vyrobeny s užitím cihelného recyklátu. Industriálního stylu bylo mimo jiné dosaženo obnažením betonového stropu a přiznáním veškerých technologií ve vybraných zasedacích místnostech,“ říká Michal Trhlík, projektový manažer společnosti Prochazka & Partners.

Nové prostory jsou součástí dlouhodobé firemní ESG strategie, která se projevuje jak při poskytování právních služeb, tak i v každodenní činnosti kanceláře. V rámci interních aktivit byla v minulosti realizována celá řada kroků, která přinesla několik hmatatelných výsledků včetně rozšíření možností recyklace a snížení množství papírového odpadu. Mezi dlouhodobé aktivity v oblasti ESG patří mimo jiné pro bono podpora projektu Fandi mámám zaměřená na maminky samoživitelky, podpora projektu Restorativní justice řešící změnu pohledu na trestní činnost; v době covidu to zase byl on-line projekt UNIQUE Law pro studenty práv, pro bono právní poradenství podnikatelům ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR či vytvoření rozsáhlého imigračního a vízového manuálu pro lidi prchající před válkou na Ukrajině. 

„V ROWAN LEGAL považujeme společenskou odpovědnost a ekologické myšlení za nedílnou součást našeho podnikání. Našim dlouhodobým cílem je zapojením do aktivit ESG inspirovat naše klienty, ale i celou českou podnikatelskou veřejnost,“ uzavřel Miloš Olík.  

Comments

comments

Vyhledat