Dnes Úterý - polojasno 13°C
Zítra Středa - skorojasno 14°C
Úterý 30. 4. 2024
Svátek má Blahoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Hlavní pošta v Jindřišské ulici brzy skončí s nočním a nedělním provozem
Interiéry pošty v Jindřišské ulici. Foto: A. Červená / Prague City Tourism

Hlavní pošta v Jindřišské ulici brzy skončí s nočním a nedělním provozem

Od středy 1. května bude zrušen noční a nedělní provoz pobočky České pošty (ČP) v Jindřišské ulici a dojde k úpravě sobotní otevírací doby. Nově bude otevřeno od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 18 hodin. Informoval o tom mluvčí ČP Matyáš Vitík.  

V současné době má hlavní pobočka České pošty v blízkosti Václavského náměstí otevřeno od neděle do čtvrtka včetně od dvou hodin ráno do půlnoci. V pátek mohou lidé na tuto poštu zajít od dvou do dvaceti hodin. V sobotu je otevřeno od sedmi hodin do půlnoci. Od začátku května se to změní. 

„Ke změnám na pobočce v Jindřišské dochází z důvodu nízkého využití pošty v nočních hodinách, kdy mezi dvaadvacátou a šestou hodinou bylo obslouženo minimum klientů. Podobně tomu bylo i během víkendů,“ sdělil Vytík.

Pro obyvatele Prahy 1 zůstává o víkendech k dispozici pobočka na Pražském hradě disponující mimo jiné i službou Czech POINT. Pošta bude i o víkendu otevřena od 10 do 18 hodin.

„Změny v otevírací době pobočky České pošty na Praze 1 přinášejí několik potenciálních výhod pro místní obyvatele. Provoz pošty se přizpůsobí reálné poptávce po poštovních službách. Zaměstnanci, kteří klienty obsluhovali v nočních hodinách, bude moci poskytovat poštovní služby během nové otevírací doby, čímž se zvýší personální kapacita pobočky,“ sdělil mluvčí.

Na poštu v Jindřišské je podle něj možné se objednat na čas a podle času rezervace jít bez ohledu na aktuální počet zákazníků přednostně na řadu. Objednat se mohou klienti přes mobilní aplikaci Pošta Online nebo na webu České pošty.  

 


Autor: Jan Puci

Podezřelé zavazadlo vyklidilo halu hlavního nádraží, v kufru bylo oblečení

Včera v 18:33

Kvůli nálezu podezřelého zavazadla byla v pondělí dopoledne před jedenáctou hodinou evakuována hlavní hala hlavního nádraží. Nakonec se ukázalo, že se ve velkém kufru ukrývalo oblečení. Cestující se v poledne na nádraží mohli vrátit bez omezení.  

V Praze na Harfě jsou high-tech laboratoře pro vývoj nových léků

28. dubna 2024 ve 23:28

Objevy z ÚOCHB mají od středy větší šanci, že se dostanou do praxe, a pacienti s dosud neléčitelnými nemocemi mají zase silnější naději, že se dočkají účinné terapie. Fungovat totiž začíná na české poměry unikátní translační centrum spojující vědu a její komerční využití –...

Další články
Nahoru