Lina Marcela se narodila 23. září roku 1933 do jedenáctičlenné rodiny Medinových. Vyrůstala jako normální dítě. Jednoho dne se však stalo něco, čemu nerozuměla. Bylo jí necelých pět let.

O sedm měsíců později ji rodiče odvezli do nemocnice v Pisco kvůli nepochopitelně se zvětšujícímu břichu. Po vyšetření bylo jasné, že děvčátko žádným závažným onemocněním netrpí.

Za pouhé dva týdny, 14. května roku 1939, Lina porodila císařským řezem zdravého chlapečka o váze 2,7 kilogramů. Po svém ošetřujícím lékaři dostal jméno Gerando

Doktoři zároveň zjistili, že holčička začala menstruovat, když měla dva a půl nebo tři roky a její rozmnožovací ústrojí bylo vyvinuté jako u dospělé ženy. 

S největší pravděpodobností se tak u ní projevil stav zvaný předčasná puberta, kdy v důsledku mozkového nádoru, infekce, traumatu, hydrocefalu nebo Angelmanového syndromu dochází k vývoji sekundárních pohlavních znaků.

Nejmladší matka

Lina se tak v pěti letech, sedmi měsících a 21 dnech stala nejmladší matkou moderní historie, čímž o svou osobu vyvolala celosvětový zájem.

Její stav byl navíc záhadou nejen pro odborníky, ale také policii. 

Zdroj: Youtube

Dívka totiž nebyla schopná odpovědět na otázku, kdo ji zneužil. Hlavní podezření tak padlo na jejího otce Tiburela. Důkladné vyšetřování ale znásilnění nepotvrdilo. Podivné ale je, že genetická analýza, jež by na celý případ mohla vnést trochu světla, provedena nebyla.

Zarážející je také fakt, že Lininu předčasnou menstruaci její matka nijak neřešila, ani nevyhledala lékařskou pomoc.

I přestože rodinu kontaktovala jak tuzemská, tak mezinárodních média se zájmem zaplatit za její příběh, Medinovi se rozhodli nabídky ignorovat a stáhnout se do ústraní.

Život v chudobě

Linin život se tak stal obyčejným. Její syn Gerardo zpočátku věřil, že je jeho sestra. Pravdu se prý dozvěděl až ve svých deseti letech. Jak ji přijal ale nikdo netuší. Nakonec zemřel ve svých čtyřiceti letech na onemocnění kostní dřeně.

Mladá žena pracovala jako sekretářka na klinice v Lozadě. V roce 1972 se vdala a ve svých třiceti letech porodila druhého syna. Zemřela těsně po oslavě svých devadesátých narozenin. Celý život žila v chudinské a zločinem prolezlé čtvrti Limy známé jako „Malé Chicago“.

Zdroj: Youtube

Nabídky na rozhovor mezinárodních zpravodajských agentur, včetně Reuters, odmítala. Jose Sandoval, autor knihy Mother Age 5, zároveň zjistil, že prý od vlády nedostala ani mateřskou ani starobní důchod.

Zdroje: www.allthatsinteresting.com, www.unilad.com, www.en.wikipedia.org, www.telegraphindia.com