Svět hudby

Jednou ze skvělých kapel světového formátu je Blink-182. Ti jsou často označovaní za punkrockové průkopníky. 

Skupina Blink-182 vznikla v roce 1992 v kalifornském Poway a doslova přes noc se stala jednou z nejlepších kapel žánru pop-punk. Trojice Mark Hoppus, Tom DeLonge a Travis Barker vnesla do své hudby mladistvou energii a spojila chytlavý rytmus s kontroverzními texty. 

Písně jako All the Small Things a What's My Age Again? se staly hity pro celé generace a katapultovaly Blink-182 k obrovskému úspěchu. Jejich melodické a upřímné texty se rychle vryly do srdcí mnoha fanoušků.

Kromě nakažlivých melodií se vliv Blink-182 rozšířil o témata dospívání a černého humoru, které rezonovaly zejména s posluchači mladších ročníků.

Na počátku 90. let vtrhla skupina 4 Non Blondes na hudební scénu díky svému silnému vokálu a syrovým emocím. Kapela v čele s dynamickou Lindou Perry přinesla hity plné vzdoru a sebepoznání. 

Jak dobře je znáte? 

Skladby jako What's Up? vystihovaly ducha doby „devadesátek“ a byly výzvou pro ty, jež hledali autenticitu ve světě plném přetvářky. 

3 Doors Down - When I'm Gone:

Zdroj: Youtube

Perryin oduševnělý hlas ve spojení s alternativní rockovou hudbou jim vynesl nejen stabilní fanouškovskou základnu, ale také uznání kritiků.

Hudba 4 Non Blondes oslovila především outsidery a ztroskotance. Každá píseň byla připomínkou rebélie a individuality. Kapela 4 Non Blondes znamenala revoluci v tehdy uhlazeném světě hudebního průmyslu. 

Skupina 5 Seconds of Summer pochází z australského Sydney a svou jedinečnou energií a chytlavými melodiemi oživila žánr pop-punku. Kapela vznikla v roce 2011 a rychle si získala pozornost posluchačů díky svým vystoupením a bezchybně napsaným textům. 

Spojením prvků punk rocku s popem si kapela rychle vydobyla místo na hudební scéně. Hity jako She Looks So Perfect a Youngblood je vynesly mezinárodní slávu a uchvátily publikum všech zemí.

Díky své hudbě a výborně napsaným textům se 5 Seconds of Summer stali hlasem generace mileniálů a generace Z. Rozčílení a touhy mladých lidí přetavili do jedinečných vystoupení, která rezonují s fanoušky po celém světě.

Kvíz: Které číslo chybí v názvu hudební skupiny? Kdo dá deset, je frajer

Zdroje: cs.wikipedia.org, www.gramodesky.cz, www.karaoketexty.cz