Daniel Krejčík kvůli roli shodil 20 kilo. Rozchod a bulvár ho ničí, stěžovat si ale nechce

Daniel Krejčík promluvil o své práci i o bývalém vztahu se Stropnickým

Daniel Krejčík (29) je v kariérním směru velmi úspěšný. V brzkém věku získal nominaci na Cenu Thálie za nejlepší mužský herecký výkon a můžeme ho vídat po boku mnoha profesně starších a slavnějších kolegů. S tím je spojen i vysoký zájem o jeho soukromý život, který nedávno zasáhl rozchod s politikem Matějem Stropnickým. Jak to mladý umělec snáší?

Daniela Krejčíka diváci mohou vídat v divadle, ale také v televizi, nově například v seriálu Vytoč mého agenta na Primě. Díky němu si mohl užít natáčení své první komedie.

Pohřební služba a nezábavný herec?

„Poprvé jsem točil komedii a byla to strašná sranda. Doposud mě obsazovali spíše do věcí, které byly smutné, tragické, ve většině z nich jsem umíral... Moji rodiče mají pohřební službu, tak jsem si vždycky říkal, že to je možná způsobené tím, že si lidé říkají, že nedokážu být úplně zábavný. A až tedy seriál Vytoč mého agenta to v tomto směru trochu změnil a mě to strašně bavilo,“ popsal Daniel Krejčík v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Podle něj je agent pro herce velkou přidanou hodnotou. „Myslím, že doba se v tomto ohledu hodně mění. V zahraničí je herecký agent běžná praxe, u nás to začíná být podle mě nezbytné proto, aby herci mohli dostávat zajímavé příležitosti a aby se jim někdo o jejich kariéry staral. Takže mám svou agentku a nevyměnil bych ji za nic, je úplně nevytočitelná,“ prozradil.

Dvacet kilo dole kvůli jedné roli

Jako herec si Daniel Krejčík musel projít několika radikálními proměnami. Kvůli roli po boku Jitky Čvančarové ve hře Vlaštovka v divadle Studio DVA se například musel nechat ostříhat na ježka, pro Dánskou dívku zase radikálně zhubl.

„Mě to strašně baví, měnit se pro role,“ přiznal Krejčík. „Nejtěžší byla Dánská dívka v Divadle Na Fidlovačce. V průběhu zkoušení a hraní jsem musel shodit hodně kilo, skoro dvacet, obarvil jsem si vlasy na blonďato a ta práce byla strašně náročná. Hlavně z toho důvodu, že český herec pro to nemá úplně podmínky,“ popsal s tím, že zahraniční herci kolem sebe mají spoustu lidí včetně nutričních poradců, kteří jim s proměnou pomáhají.

Mohlo by vás zajímat: Daniel Krejčík promluvil poprvé po rozchodu: Jsem rád, že v bytě nemám prohlídky

Tak výrazné hubnutí bylo i určitou psychickou zkouškou, i když jak Krejčík řekl, spíše pro jeho okolí než pro něj samotného. „V tu dobu jsem chtěl vědět, že pro tu roli už nejde udělat víc. Spíš si myslím, že jsem chtěl zahrát dokonalého herce než dokonalou postavu,“ dodal. V rozhovoru, který si můžete pustit v úvodu článku, také popsal, co mu na cestě ke kariérnímu úspěchu nejvíce pomohlo.

Měl jsem pocit, že se všichni zbláznili, okomentoval Krejčík bulvár

Daniel Krejčík má za sebou nedávno ukončený vztah s politikem, novinářem a hercem Matějem Stropnickým (40). Jak se vypořádává se zájmem lidí o tuto část jeho soukromého života? „Za náš sedmiletý vztah jsem na bulvár začal být zvyklý. Od doby, kdy jsme spolu začali chodit, přes různé volební kampaně až po koupi našeho zámku – byla tam spousta věcí, které bulvár řešil. Mně byly strašně nepříjemné a nezvládal jsem bulvár nikdy dobře. Ten rozchod byl v tomhle směru nejhorší,“ popsal.

„Znáte to sami, taky jste se asi někdy rozešli nebo vám něco nevyšlo... A v ten moment je člověk hodně křehký, pochybuje o sobě, pochybuje o tom celém, někdy se to třeba ještě snaží slepit, někdy už ne. A taky se říká, že člověk s těmito věcmi má zůstat sám. A trvá vám třeba, než to řeknete rodině a kamarádům. A najednou vám svůj názor nutí několik lidí v různých diskusích na internetu. Mně přišlo úplně bizarní, že někde vznikají ankety, jestli si lidi myslí, že ten rozchod je správný, nebo ne. Četl jsem to a měl jsem pocit, že se všichni úplně zbláznili. To fakt není něco, co v ten moment chcete zažívat,“ řekl a smířeně dodal: „Zaplaťpánbůh není nic staršího než včerejší noviny a neumírá se na to. Nechci si na to nijak stěžovat. Všichni jsme to přežili, tečka.“

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima divadlo vztah komedie herec Daniel Krejčík Vytoč mého agenta Vlaštovka Dánská dívka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.