InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lidé v Kovosvitu nedostali výplaty. Pomocnou ruku jim nabízí město Sezimovo Ústí

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

SEZIMOVO ÚSTÍ - Do nepříjemné situace se dostalo zhruba 270 zaměstnanců dvou společností ze skupiny Kovosvit MAS. Firma má finanční problémy a lidé se v březnu nedočkali výplat. Pomoci svým občanům chce město Sezimovo Ústí. Rada města na svém zasedání v pondělí 15. dubna rozhodla, že uleví lidem, kteří bydlí v městských bytech a zároveň bude zastupitelstvo řešit možnost bezúročných půjček.

Ve dvou společnostech skupiny Kovosvit pracuje zhruba sto občanů Sezimova Ústí. Právě těm teď nabízí pomoc město. Jedna část pomoci se týká lidí, kteří bydlí v nájemních městských bytech. „Pokud se dostanou do složité situace, mohou požádat město o splátkový kalendář. Standardně, když o něj někdo žádá, musí zaplatit poplatek 400 korun, v těchto případech ho vymáhat nebudeme. Pokud současně někdo neplatí v městských bytech po dobu tří měsíců nájemné, začneme ho vymáhat. Tady lhůtu prodlužujeme na šest měsíců," vysvětlil starosta Sezimova Ústí Martin Doležal.

Současně rada předloží zastupitelům ke schválení poskytnutí bezúročných peněžitých půjček ve výši deset tisíc korun. „Tato pomoc už se nebude týkat jen lidí, kteří bydlí v městských bytech, ale všech, kteří jsou zaměstnanci Kovosvitu a současně také občany Sezimova Ústí," řekl Martin Doležal.

Strojírenská firma ze Sezimova Ústí se nepotýká s problémy poprvé. Podobná situace nastala i před osmi lety. Ani tehdy se nedočkali zaměstnanci výplat. „Tenkrát nabízené pomoci města nevyužil nikdo. Přesto jsme i teď na situaci operativně zareagovali, chtěli jsme hlavně předejít tomu, aby se lidé dostali do ještě větší stresové situace kvůli bydlení a podobně. Dál už je to mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem," dodal Martin Doležal.

 

 

 

Diskuse k článku - 83 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace