Při úplňku se planeta Země nachází mezi Sluncem a Měsícem, který je díky tomu krásně osvětlený. Tento jev v dubnu nastane ve středu 24.4. a dle astrologie bude ve znamení Štíra. Jaký vliv bude mít dubnový plný měsíc na naše životy?

Dubnovému úplňku se také přezdívá růžový. Takto zabarvený měsíc však na obloze nehledejte. Označení růžový totiž dostalo nebeské těleso v dubnu podle trvalky plamenky šídlovité „Scarlet Flame“, která v dubnu růžově vykvétá zejména v oblastech Severní Ameriky a pokrývá hustým barevným kobercem suchá a kamenitá místa. Protože její barva na jaře poutá pozornost, pojmenovali podle ní původní obyvatelé těchto končin Ameriky i dubnový úplněk.

Nebeská síla

Díky mimořádnému jasu Měsíce mohou trpět někteří lidé ve dnech kolem úplňku nespavostí. Citlivější jedinci mohou zaznamenat i příval nebo naopak úbytek energie či prožít emočně náročnější období. Jak to bude letos v dubnu?

Štír, to je znamení zvěrokruhu, které ovlivní sílu dubnového plného měsíce, jenž se na obloze objeví ve středu 24. dubna v 1:49 hodin. Toto citlivé vodní znamení, které má dobré instinkty a skvěle se vyzná v lidské povaze je známé také vášnivou povahou, prožíváním hlubokých emocí, ale také touhou po pomstě a odplatě pro všechny, kteří mu někdy ublížili.

Úplněk ve znamení Štíra výrazně ovlivní naši emoční stránku a může se tak postarat o podrážděnou náladu a vyhrocení situací. V tento den proto raději nikoho nepopichujte a vyvarujte se zkratkovitého jednání. Pokud je to možné, odložte důležité rozhovory raději na jindy. Ke zklidnění mysli a utřídění myšlenek mohou pomoci sportovní aktivity, meditace, ruční práce nebo třeba úklid. Lunární kalendář navíc doporučuje držet ve středu očistný půst a dát si pozor na to, aby nám neprochladly ledviny a pohlavní orgány.

Díky vlastnostem znamení štíra se však otevírá i příležitost ponořit se více do svého nitra a hledat vysvětlení a příčiny vnitřních zmatků a bojů. Ponořením se do vlastní duše lze dosáhnout osobnostního růstu, díky kterému se posuneme dále v práci i v soukromí. Úplněk ve Štíru proto dává příležitost změnit život k lepšímu a dívat se optimisticky do budoucnosti.

 

 

Foto: Depositphotos

 

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Napište svůj komentář
Vaše jméno