Marie (33): Manžel strávil víkend s mladou milenkou a váleli se v naší posteli. Jeho zradu jsem zjistila díky sociální síti

žena, smutek
Zdroj: Pixabay

Marie odjela na chatu s rodinou své kamarádky, protože její manžel musel zůstat v práci. Pak se ale ukázalo, že jí neřekl pravdu. Místo toho strávil víkend s mladou milenkou.

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 04. 2024 14:30

Na těch pár dní volna jsem se těšila už dlouho. V práci to v posledních měsících bylo opravdu náročné. Naše firmu převzala velká mezinárodní společnost a rychle začala restrukturalizace. To znamenalo nejen velké změny, ale také velké nároky na nás všechny.

Měla jsem složité období

Naší firmě se dařilo, což se projevovalo i na platech. Dostávali jsme pěkné bonusy, takže nikdo nechtěl být propuštěn. Museli jsme však novému vedení ukázat, že jsme důležití. Kvůli tomu jsem to poslední dobou měla opravdu těžké. Prakticky od začátku ledna jsem zůstávala v kanceláři déle, noci probdělé kvůli urgentním projektům jsem nestíhala počítat. Práce o víkendech se stala normou, nešlo se z toho nijak vykroutit.

Naštěstí to můj manžel Vojta (36) trpělivě snášel. "Chápu, že teď to máš těžké a musíš ukázat, co dokážeš," vysvětloval mi, když jsem si stěžovala, že jsme spolu poslední dobou netrávili moc času. "Až se vše ustálí, doženeme ztracený čas. Vezmeš si dlouhou dovolenou a pojedeme do hor," dodal s úsměvem. "Už se opravdu nemůžu dočkat. Jsem fyzicky i psychicky vyčerpaná. Díky..." řekla jsem mu, zatímco jsem usínala.

Vojta se skutečně snažil. Dokonce se ujal nakupování za mě a když jsem přicházela domů pozdě večer, čekala na mě plná lednička a večeře. "Jsem opravdu šťastná. Jiný chlap by jistě dělal scény, že nikdy nejsem doma a všechny povinnosti jsou na něm," řekla jsem své kamarádce Magdě (35). "A on tomu nejen rozumí, ale opravdu se snaží mě podporovat."

"Je moc hodný. Můj Adrian hrozně remcá, když musí jít do supermarketu a udělat větší nákup. Nedokážu si představit, co by bylo, kdybych se vracela z práce pozdě večer jako ty," dodala kámoška a bylo vidět, že mi trochu závidí.

Čekal nás prodloužený víkend

Cítila jsem hroznou únavu a proto jsem se těšila na blížící se prodloužený víkend. Těch pár dní volna vypadalo jako opravdová záchrana. Zvláště když se situace v práci začala pomalu stabilizovat a ve čtvrtek a pátek jsem nemusela jít do kanceláře.

"Musím na ten dlouhý víkend naplánovat něco extra. Opravdu potřebuji nabrat novou energii, protože mám pocit, že už vyhořím," vysvětlovala jsem Magdě během našeho rychlého setkání nad kávou. "Pojedete s Vojtou do hor?" zajímalo ji. "Ještě nevím, ale chtěla bych něco trochu klidnějšího," odpověděla jsem.

"Tak se připojte k nám. Jedeme na chatu. Nic luxusního, jen malý domek s malou zahradou u jezera, ale okolí je opravdu krásné. Jsou tam lesy a spousta míst na procházky. Děda pro kluky připravil trampolínu, pískoviště, houpačky, takže děti budou mít určitě co dělat. Kromě toho manžel slíbil, že je vezme na ryby. My bychom měly celé dny na relax," lákala mě kamarádka.

Líbilo se mi to a hned jsem souhlasila. "Na chatě je další ložnice pro hosty, takže bude místo i pro vás. Navíc máme krásnou terasu. Budeme moci ležet na lehátkách, pít kávu a konečně si pořádně popovídat. A večer kluci udělají táborák," malovala Magda, co nás čeká. To je přesně to, co jsem potřebovala. Klidný odpočinek v náručí přírody a v příjemné společnosti.

Manžel nebyl nadšený

"Co tam budeme dělat? Vždyť to je na konci světa. Ano, dobré pro rodiny s dětmi, ale my budeme pátým kolem u vozu," neskrýval můj manžel, že nemá chuť jet na výlet s přáteli. "Odpočineme si, projdeme se po okolí. Adrian plánuje jít s dětmi na ryby, takže bys mohl jet s nimi a večer budeme mít pěkný táborák. Neláká tě taková zábava?" snažila jsem se ho přesvědčit, ale Vojta se na mě skepticky podíval a odešel do kuchyně.

Nakonec oznámil, že tak jako tak nemůže jet, protože šéf mu nedá volno. Vypadal smutně, ale na okamžik jsem si myslela, že mu to vůbec nevadí. "Tak já pojedu s Magdou a Adrianem a ty se k nám připojíš, když budeš moct? Klidně i v sobotu," pokusila jsem se najít kompromis.

"Bohužel jdeme do práce i v sobotu, protože klient chce úpravy co nejdříve. Šéf to potřebuje, jde o kontrakt za opravdu velké peníze. Ale klidně jeď s nimi. Nemá smysl kazit si prodloužený víkend," dodal a já s ním souhlasila. Bylo rozhodnuto, že odjedu s přáteli ve čtvrtek a vrátím se až v neděli.

Vyrazila jsem s kamarády na chatu

"Určitě vám nebudu překážet? Možná chcete mít rodinný výlet a já tam budu navíc..." zeptala jsem se Magdy znovu, abych si byla jistá. "Co tě k tomu vedlo? Už je to tak dlouho, co jsme si klidně popovídaly a vzpomínaly na naše studentské léta," řekla a viděla jsem na ní, že potřebuje přestávku od domácího stereotypu.

Ve čtvrtek mě Magda vyzvedla, protože jsme se rozhodly, že pojedeme jejich autem. Neměla jsem moc věcí, jenom malé zavazadlo a kosmetiku. "Nakoupíme ve vesnici. Nemá smysl nosit těžké tašky," řekla Magda s úsměvem.

Výlet byl opravdu skvělý. Okolí chaty je krásné, ubytování útulné, všude ticho a klid. "To je přesně to, co jsem potřebovala," řekla jsem kamarádce, když jsme odpočívaly na terase. Její manžel vzal děti na ryby a my jsme seděly před chatou, četly časopisy a povídaly si. Opravdu jsem si odpočala. Společně jsme pak vyrazili k jezeru, procházeli se v lese a večer jsme si udělali táborák.

"To je ještě lepší než výlet do hor. Teď jsou stezky čím dál víc přeplněné, všude hluk, a já potřebovala klidný odpočinek," libovala jsem si. Poslala jsem manželovi pár fotek a on odpověděl, že je v práci a mrzí ho, že nemůže být s námi. Dokonce jsem ho začala litovat. Já si užívám, zatímco on zůstal sám ve městě...

Objevila jsem jeho fotky s milenkou

V neděli ráno jsem začala balit. Byla jsem odpočatá, lehce opálená a překypovala novou energií. A právě tehdy jsem dostala zprávu od jedné ze svých kolegyň. Poslala mi odkaz na profil nějaké mladé blondýnky, kterou jsem vůbec nepoznávala.

Začala jsem procházet její fotogalerii a byla jsem v šoku. On se fotila v náručí... mého vlastního manžela! Byli spolu na procházce, na zmrzlině, ale nejhorší byla fotografie z romantické večeře v elegantní restauraci s popiskem: "Večerní rande s mým milovaným..."

Na stole hořely svíčky, blondýnka a můj muž se k sobě tulili a usmívali se. Takže takhle vypadá jeho práce? Prý sedí doma, stýská se mu, lituje, že nedostal volno na prodloužený víkend. Pak jsem začala zuřit. Mezi fotografiemi jsem totiž objevila jednu, na které byla naše manželská postel...

Nevěru nedokážu odpustit

Zjistila jsem, že té potvoře je pouhých jednadvacet let. Je přesně o patnáct let mladší než Vojta. Ten byl dostatečně neopatrný a olajkoval jí několik galerií na sociální síti. Velmi dobře věděl, že to moc nepoužívám a nikdy nesleduji jeho aktivity. Jenže moje kolegyně si náhodou všimla, co dělá.

Prodloužený víkend, který měl pro mě být únikem z každodenního života, skončil jako noční můra. Nevěru nedokážu odpustit. Pro mě taková věc znamená konec vztahu...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články