Zemřel jeden z nejvýznamnějších československých sportovců. Jeho zásluhy byly národním pokladem

Fotografie: Michal Louč / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Ve věku 59 let zemřel československý boxer, který dosáhl řady úspěchů pod boxerským oddílem ve Vranově nad Topľou. Klub také o jeho úmrtí informoval.

CNNPrimaNews přinesla zprávu o úmrtí legendárního československého boxera Imricha Parlagiho. Informoval o tom boxerský klub, za který reprezentoval a vybojoval řadu ocenění. V roce 2014 přišel málem o život při incidentu, kdy na něj jeho kamarád zaútočil nožem. Parlagi zemřel 27. 3. 2024 ve věku 59 let. Příčina úmrtí nebyla zveřejněna.

Byl pověstný svými rychlými výpady

„Se zármutkem oznamujeme, že dnes odešla do boxerského nebe legenda československého boxu Imrich Parlagi. Poslední rozloučení s rodinou, přáteli a veřejností proběhne ve Vranově nad Topľou, v Domě smutku na Mlýnské ulici, v úterý 2. 4. 2024 od 14:00. Imro čest tvé památce, odpočívej v pokoji,“ stojí v oznámení na facebookových stránkách boxerského klubu.

Ještě v dobách federální ligy proslul Parlagi svými nebezpečnými výpady a neuvěřitelně rychlýma rukama. Získal tehdy řadu úspěchů a mnohými je považován za legendu československého boxu. „Nech odpočíva kamarát… Veľa som s nim zažil ako v Loky Košice ako dorastenec a v najväčšej slávy boxu vo Vranove,“ vzpomínal v příspěvcích jeho přítel Rado.

Bývalý český olympijský medailista zemřel za těch nejtragičtějších okolností

Opilecká potyčka ho málem stála život

Po ukončení kariéry však Imrich Parlagi neměl daleko k vypití sklenky a v roce 2014 kvůli opileckému incidentu vzbudil opět zájem médií. Tehdy jej jeho podnapilý kamarád napadl a podřízl mu hrdlo vojenským nožem. Boxer skončil v nemocnici, ale měl velké štěstí, protože rána nezasáhla krční tepnu. Jeho kamarád však čelil obvinění, za nějž mu hrozilo 10 let odnětí svobody.

„Kamarád nikdy nebyl agresivní, aspoň se mi zdálo, že nebyl. Asi jsme vypili víc, než jsme měli, a tak zareagoval, jak zareagoval,“ bránil tehdy svého kamaráda. Imrich Paralgi by letos v říjnu oslavil 60. narozeniny. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí legendární zahraniční zpravodajky Helly Pickové, která se svou dlouholetou prací zapsala do historie.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*