Z jablek nedělám už nic jiného než tento koláč podle tety Ivety. Kamarádky se mě vždy ptají na recept

Jablečný koláč

Jablkový koláč s rozinkami je zaručeným úspěchem i na svátečním stole. Pokud jej ještě doplníme o tvaroh, vykouzlíme dezert, který doslova ohromí.

Lahodný jablkový koláč s rozinkami, lískovými oříšky a tvarohovou polevou je skvělým způsobem, jak oslavit každou příležitost nebo si jen dopřát pochoutku kdykoli během dne. Jistě si ho zamilují všichni milovníci sladkého, ale dokážete jím ohromit a překvapit i náročné strávníky.

Ingredience potřebné na přípravu jablečného koláče:

  • 450 gramů tvarohu
  • 200 mililitrů smetany
  • 130 gramů cukru
  • 200 gramů hladké mouky
  • 100 gramů
  • 3 vejce
  • 50 gramů rozinek
  • 3 lžíce koňaku
  • 5 gramů prášku do pečiva
  • vanilka, skořice

Rozinky namočené v brandy dostanou tu pravou chuť

Rozinky namočte ve 3 lžících brandy a nechte je odpočívat, aby se dobře napustily. V misce smíchejte 30 gramů cukru se žloutkem. Přidejte 50 mililitrů smetany a měkké máslo a důkladně promíchejte. Přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto. To vyválejte na pečicím papíru a umístěte ho na plech. Udělejte pár děr vidličkou a dejte formu na 30 minut do lednice.

Piškotový dort

Tento lahodný nepečený dort strčí do kapsy všechny recepty, které znám. Zachraňuje mě, když nestíhám

Těsto máme hotové, vrhneme se na náplň

Oloupejte a očistěte jablka od semínek. Rozinky společně s nasekanými lískovými oříšky rozmixujte pomocí mixéru. Jablka naplňte touto směsí a odložte stranou. Na přípravu polevy si smíchejte tvaroh se 150 mililitry smetany. Přidejte 100 gramů cukru, žloutky a 2 vejce. Dobře promíchejte, dokud nebude směs homogenní.

Jablka
Fotografie: Pexels

Kombinace chutí, které k sobě patří

Jablka položte na připravený plech s těstem a nahoru nalijte připravenou tvarohovou směs. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 45 minut, dokud dort nezhnědne a nezesílí. Na závěr ozdobte jádry vlašských ořechů. Po vychladnutí doporučujeme dort nakrájet na porce a servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*