Bývalý premiér a předseda sociální demokracie Jiří Paroubek je v současné době stále politicky aktivní. Nyní je šéfem České suverenity a dlouhodobě uvažuje o tom, že by se do vysoké politiky vrátil. Prozatím ale tento životní krok musel odložit. 

V loňském roce se totiž potýkal se závažnými zdravotními potížemi, které ho na čas vyřadily z běžného provozu. To pro něj jako pro vášnivého sportovce bylo pochopitelně velmi náročné. Vše je ale naštěstí minulostí.

“Mám se dobře, dobré to je. Musím říct, že jsem měl minulý rok nějaké zdravotní trable, ale ty se vyřešily až zázračně, takže v tuhle chvíli nic vážného nemám. Můžu se věnovat prakticky čemukoliv,“ prozradil v pořadu PoliTikTok.

O své nemoci mluví nerad

Spekulovalo se o tom, že prodělal rakovinu, on sám to ale nikdy nepotvrdil a ani do budoucna na tom neplánuje nic měnit. Patří totiž mezi ty, kdo si těžkosti raději řeší sami v sobě. 

“Nechtěl jsem to vůbec specifikovat a nechci to specifikovat ani teď. Je to zbytečné a já si nerad otvírám rány před veřejností a nemám to rád ani u druhých. Využil jsem vynikající péče českých lékařů a čínské medicíny. A také exotické kubánské medicíny. Jde o kapky jedu modrého škorpiona, dokonce vím, že přes sankce, které jsou na Kubu uvaleny Spojenými státy, se to používá i na některých amerických klinikách,“ vysvětlil Jiří Paroubek svůj postoj.

Nyní se nicméně cítí znovu plný síly, opět se vrátil ke sportu, konkrétně cvičení čchi-kung, rád také vyrazí do přírody se psy a věnuje se také svým blízkým. 

S exmanželkou Zuzanou se vídá pravidelně

Možná poněkud překvapivě se nyní pravidelně potkává se svou bývalou manželkou Zuzanou, se kterou i po rozvodu má velmi přátelský vztah. Ta se navíc nyní sama potýká se zdravotními neduhy, a tak se jí snaží být oporou. 

“Rozumíme si. Byli jsme spolu osmadvacet let, takže by bylo nevkusné, kdybych se o ní teď tu a tam nepostaral, když něco potřebuje. Ona samozřejmě není tak úplně mobilní, jezdí na vozíčku, takže potřebuje pomoc. Ale pořád je v dobré formě. V současnosti spolu děláme dvakrát týdně francouzštinu,” pochlubil se politik s úsměvem.

Dobře se ale vyvíjí také jeho vztah se druhou exmanželkou Petrou. V minulosti byla jejich komunikace pořádně třaskavá, protože jejich rozchod nebyl úplně klidný a pár se navíc dlouho soudil o společnou dceru Margaritu. 

Dceru Margaritu nevídá často

“Myslím, že se teď Petra i já snažíme, i když já se nemusím snažit tolik, protože jsem smířlivý člověk. Ty vztahy jsou teď, řekl bych, normální a hlavně nás spojuje zájem o dceru. Díky dceři to přišlo samo,” pochválil si jejich aktuální vztah Jiří Paroubek, který se velmi snaží také být co nejvíce v kontaktu s dospívající dcerou. 

“Já bych ji samozřejmě rád viděl častěji a častěji bych chtěl ovlivňovat její život, ale nějak k tomu nedochází, protože má většinou o víkendech různé závody v plavání nebo se učí, takže se nevidíme tolik,” uvedl expremiér. 

V současném manželství s Gábinou, kterou potkal v politickém prostředí a kterou si loni na podzim v tichosti vzal, mu láska stále klape. “Daří se nám tak jako před svatbou. Je to klidná, chytrá žena, která dovede projevit i svůj názor. Náš vztah se vyvíjel postupně, a když ode mě Petra odešla, dali jsme se dohromady,” zavzpomínal Jiří Paroubek.

Související články