Adršpach na Broumovsku je tajuplným koutem Čech
Adršpach, skály

Adršpašsko-teplické pískovcové skály jsou unikátem a místem pro výlety. Broumovsko nabízí ideální podmínky pro cykloturistiku a turistiku.

Region Adršpašsko-teplických skal ve východních Čechách patří do oblasti Broumovska. Je to tajuplná lokalita, do které se jezdí buď z Trutnova nebo Náchoda. Nachází se zde města jako Broumov, Hronov či Police nad Metují. Je tu Meziměstí a Adršpach s Teplicemi nad Metují.

Krajina je kopcovitá, zalesněná – jedním slovem malebná. Je to region pískovcových skal, kde nechybí kopce, údolí, rokle, lesy a louky či pastviny a pole.

CHKO Broumovsko

Region tvoří Chráněná krajinná oblast Broumovsko, ve které jsou cenné oblasti jako Národní přírodní rezervace Adršpašsko-teplické skály a Broumovské stěny. Dále sem patří přírodní rezervace Křížová cesta a Ostaš či přírodní památky Borek a Kočičí skály.

Turisty fascinují skalní města. Jsou dvě: Adršpšské skály a Teplické skály. Ty se rozprostírají v trojúhelníku obcí Adršpach, Teplice nad Metují a vrcholem Čáp nad vsí Skály.

Adršpašsko-teplické skály

V rezervaci se nacházejí skalní města, staré hrady, skály tyčící se vysoko do nebe. Lidé je mohou procházet pomocí různých důmyslných lávek a žebříků. Nacházejí se zde romantická místa ideální pro procházky a relaxaci. Okolí je ideální k výletům na kole.

Pro romantiky jsou vhodné Adršpašské skály, které se chlubí vodopády. Právě tady je moožné se projíždět na pramici po jezeře v nitru skal.

To Teplické skály jsou divoké. Nachází se tu těžší terén skalních měst. Chlubí se ale i nejrozsáhlejším labyrintem podzemních prostor. Jsou tu obrovské jeskyně, soutěsky, propasti či podzemní jezera.

Adršpšsko-teplický region i Broumovsko je na turisty připraveno. K dispozici je mnoho penzionů, chat i hotelů, ve kterých lze přenocovat či trávit letní dovolenou. Bydlet lze přímo v regionu či u jeho hranic, třeba u Náchoda.

Přihlásit přes Seznam

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama