Hlavní obsah
Sport

Spartu čeká třaskavá bitva s Baníkem. Bude to boj na hřišti i mimo něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Dva nesmiřitelní rivalové, kteří si, ač nejde o derby, nic nedarují. Svědčí o tom nejen poslední vzájemný souboj z Ostravy, ale i letenská historie.

Článek

Situace v lize

Aktuální stav ligové tabulky nasvědčuje tomu, že jasným favoritem zápasu by měla být pražská Sparta. Kádr kouče Briana Priskeho vede ligu o dva body před Slavií a v posledním kole zvládá těžký duel na Bohemce.

To Ostrava sice hájí na 4. příčce čtyř bodový náskok na mladou Boleslav, na Spartu ale ztrácí propastných 26 bodů, což již svědčí o rozdílech v kvalitě. Baník však v posledním vzájemném utkání hrál lépe než Sparta, slabá koncovka ale rozhodla o třech bodech pro hosty.

Nesmiřitelná rivalita

Souboje sparty s Baníkem mají vždy speciální náboj, a ne vždy jen ten pozitivní. Vzájemná rivalita je totiž znát především mezi fanoušky obou táborů, o jádrech obou fans ani nemluvě.

Jasným důkazem je i fakt, že po posledním vzájemném souboji na ostravské půdě zanechali fanoušci Sparty po sobě zdemolované zázemí sektoru hostí. Není to však jen o tom, že Praha škodí Ostravě.

Historie vzájemných duelů

Letos je to dvacet let, co se Baník Ostrava naposledy radoval z mistrovského titulu. A právě v této sezoně přijelo do Prahy na souboj se Spartou neuvěřitelné 4000 ostravských fanoušků.

Tehdy Baník na Letné uhrál remízu 1:1, pro fanoušky i hráče Sparty však bylo daleko horší sledovat záložníka hostů Pavla Bestu, jak při děkovačce s ostravskými fanoušky tančil a dupal po sparťanské šále.

Zdá se tedy, že se o víkendu máme na co těšit, a sám jsem zvědavý, zda to oba tábory dokáží pojmout sportovně, nebo uvidíme ostravsko-pražské peklo.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fcb.cz/clanek.asp?id=8722

https://moravskoslezsky.denik.cz/fotbal-prvni-liga/fanousci-sparta-praha-chuligani-spoust-vitkovice-banik-ostrava-skoda.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz