Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. dubna 2024 17:36
Čas čtení 1:02
Veronika Ábelová

V Brně se bude konat čtvrtý ročník festivalu Pop Messe. Známe kompletní line-up

V Brně se bude konat čtvrtý ročník festivalu Pop Messe. Známe kompletní line-up
Zdroj: Pop Messe/ Alexander Richter/ propagační materiál
HUDBA FESTIVALY HUDBA
Uložit Uložené

Hudební festival Pop Messe se bude konat letos v Brně už počtvrté. Vystoupí Sleaford Mods, GusGus, Kiasmos nebo čeští The Ecstasy Of Saint Theresa. Do line-upu nyní přibyla nová jména. Na koho se můžeš těšit?

Pop Messe je hudební festival zaměřený na současný pop, elektronickou, rap a indie hudbu. Třídenní festival se bude konat od 25. do 27. července a letos se přesouvá do většího areálu brněnského Veledromu a okolí brněnského výstaviště.

Jedná se o historicky nejrozsáhlejší line-up festivalu. Celkově vystoupí přes padesát zahraničních i domácích kapel, hudebníků a DJs.

Doporučeno
VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback 17. dubna 2024 13:22

Headlinerem je kapela Leftfield, která ovládla devadesátkovou i současnou taneční hudbu. Dále line-upu vévodí čerstvý držitel ceny Brits Awards v kategorii rap/grime Casisdead. Nechybí třeba provokativní elektropunková dvojice Sleaford Mods, elektroničtí GusGus a Kiasmos nebo kanadská hudebnice Marie Davidson.

Zástupcem post-dubstepu, UK bass a techna bude Blawan a stage ovládnou také newyorští rappeři Armand Hammer. Z české scény nebudou chybět například Bert and Friends, Rohony, Anna Vaverková, Badfocus, Burian, Dukla, Hrtl, Mat213, Mucha, František Skála a Provodovjané. A kdo další line-up obohatil?

Na Pop Messe dorazí polovina švédského dua The Knife Olof Dreijer, belgická elektrosoulová zpěvačka Charlotte Adigéry, britský saxofonista, skladatel, básník a aktivista Alabaster DePlume se spirituálním jazzem, dubem a minimalismem nebo rakouský syntezátorový guru Dorian Concept. Nebude chybět ani pětičlenná rokenrolová kapela Bad Nerves, německé „psychedelic ghetto rave“ trio Carl Gari a dublinská rocková pětice Gurriers. Kompletní line-up je dostupný na webových stránkách festivalu.

Kromě nabitého programu chystá festival i speciální ÖFF MÅSSE BRNOPAS, který návštěvnictvu poskytne nejen brněnskou dopravu zdarma, ale i volné vstupy a slevy do turistických míst.

Doporučeno
Kapela Krucipüsk ruší koncerty. Zpěvák Tomáš Hajíček měl vážnou nehodu na motorce Kapela Krucipüsk ruší koncerty. Zpěvák Tomáš Hajíček měl vážnou nehodu na motorce 17. dubna 2024 10:12

Jednodenní vstupenka stojí 1700 korun a vstupenka na celé tři dny potom 2450 korun. Vstupenky jsou k prodeji v prodejních sítích GoOut a NFCtron. Další informace jsou dostupné na sociálních sítích a webu Pop Messe.

Domů
Sdílet
Diskuse