Na benzinku jako do supermarketu: BILLA otevírá další obchody VIVA

Billboard projektu VIVA BILLA láká na non stop nákupy BILLA

V České republice se v posledních letech rozmáhá trend kombinace čerpacích stanic s prodejem potravin od známých maloobchodních řetězců. Tento fenomén je reakcí na rostoucí poptávku zákazníků po rychlém, pohodlném a jednoduchém nakupování. Čerpací stanice spolupracují s významnými maloobchodníky, aby nabídly široký sortiment potravin a dalších produktů.

Přečtěte si také

Víte, které potraviny byste neměli ohřívat v mikrovlnce? Pozor na vejce i hořlavé chilli

Když se benzinka zasnoubí se supermarketem

Společnosti OMV a BILLA úspěšně ukončily pilotní fázi projektu VIVA BILLA v České republice. Slavnostní otevření prvního obchodu se uskutečnilo na čerpací stanici OMV ve Strakonické ulici v Praze, v blízkosti Velké Chuchle. Krátce po tomto úvodním kroku byly otevřeny další dvě prodejny na čerpacích stanicích v Argentinské ulici a na třídě 5. května v Praze.

Kde je první mimopražský obchod?

Pilotní fáze byla zakončena otevřením prvního obchodu mimo Prahu, který se nachází na nově rekonstruované čerpací stanici OMV v Karlových Varech v Pobřežní ulici. Interiér této stanice byl kompletně modernizován v souladu s novým konceptem.

Čím lákají řidiče?

Aby byly obchody VIVA BILLA snadno rozpoznatelné již z dálky při příjezdu na odpočívadlo, vyznačují se všemi designovými prvky čerpacích stanic, včetně totemu, které jsou na první pohled výrazně odlišné.

Nabrat benzín a nakoupit

„Naším společným cílem je naučit řidiče využívat obchody VIVA BILLA při cestách z práce nebo třeba na víkend. Zákazníci oceňují rozmanitost sortimentu, který mohou během několika minut nakoupit u čerpací stanice během své zastávky. Pevně věříme, že během následujících měsíců obliba tohoto konceptu dále poroste. Naše filozofie VIVA založená na čerstvosti má s vizí společnosti BILLA mnoho společného a koncept nových obchodů nám dává jednoznačně smysl. V rozšiřování nabídky komplexních služeb pro řidiče i jejich spolucestující na čerpacích stanicích vidíme budoucnost,“ komentuje v tiskové zprávě Daniel Vasilache, generální ředitel společnosti OMV.

Pohled do supermarketu VIVA BILLA BILLA

V nabídce i privátní značky

„Prodejnami VIVA BILLA rozšiřujeme naše prodejní formáty a plníme tak slib být našim zákazníkům s vybraným portfoliem našich produktů ještě blíže. Prodejny na čerpacích stanicích OMV šetří zákazníkům čas a umožňují jim pořídit si svůj nákup pohodlně a rychle na jejich cestách. Osvědčila se nám hlavně sázka na nabídku čerstvého sortimentu a základních trvanlivých potravin, která koresponduje se základní filozofií VIVA společnosti OMV. V nabídce obchodů VIVA BILLA nechybí ani výrobky našich oblíbených privátních značek,“ uvádí pro Kupi Andreas Jüterbock, provozní ředitel společnosti BILLA.

Nechybí posezení, káva ani sendviče

Interiér stanic je plně adaptován na koncept VIVA BILLA, přesto však na každé lokalitě najdete dostatek prostoru pro pohodlné sezení, relaxaci a užití si kvalitní kávy VIVA a tradičního občerstvení, které je charakteristické pro čerpací stanice OMV. Nabídka zahrnuje jak stálé, tak sezónní sendviče, jež jsou připravovány přímo obsluhou z čerstvých a pečlivě vybraných surovin. Obchody VIVA BILLA jsou příkladem dobře promyšleného konceptu, který umožňuje efektivně využít relativně malý prostor čerpacích stanic pro širokou nabídku rozmanitých produktů.

BILLA spolupracuje i s Shell

BILLA už šest let úspěšně spolupracuje s čerpacími stanicemi Shell pod konceptem BILLA Stop&Shop, který kombinuje výhody tradičního obchodu s praktičností čerpacích stanic. Na celkem 70 čerpacích stanicích tak můžete kdykoli rychle a pohodlně nakoupit potraviny. Navíc oproti běžným obchodům nabízí výhodu otevření i během státních svátků, kdy jsou obchody jinak zavřené.

Zdroj: BILLA, Shell