Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zeman v omluvě přiznal, že Šarapatka nebyl vyhozen pro neschopnost. Pracovní poměr byl rozvázán dohodou, kterou inicioval Šarapatka. "Tímto se za tento dehonestující výrok omlouvám," napsal exprezident na závěr a připojil podpis. 

Dlouholetý politik tak vyhověl rozhodnutí Nejvyššího soudu, který nedávno odmítl jeho dovolání a v podstatě mu nařídil se Šarapatkovi omluvit. 

Bývalý prezident v listopadu 2017 v televizi Barrandov řekl, že Šarapatku vyhodil pro neschopnost. Šarapatka ale v době, kdy byl Zeman premiérem, odešel z úřadu vlády po dohodě.

Bývalý poradce u soudů už dříve docílil omluvy za výrok od státu, konkrétně ministerstva financí, Ústavní soud ale rozsudky následně zrušil s tím, že za výroky nese odpovědnost Zeman jako soukromá osoba. Šarapatka proto podal novou žalobu mířící na prezidenta, které soudy pravomocně vyhověly.

Témata:  Miloš Zeman Zdeněk Šarapatka soudy

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy