Užijte si wellness a koupání v saských lázních u českých hranic
Bad Schandau

TIP NA VÝLET Mít pocit dovolené a být blízko českých hranic. Možné to je v případě Krušných hor a Saského Švýcarska. Tady jsou lázně a wellness centra.

Kam s dětmi či bez dětí? Kde si odpočinout, zarelaxovat, mít pocit dovolené v zahraničí – a přitom být v blízkosti českých hranic?

V průběhu celého roku můžeme navštívit koupací centra v blízkosti českých hranic. Některá jsou přizpůsobena pro rodiny s dětmi, jiná zase spíše po relax párů bez dětí. MEDIASHOW.cz přináší několik zajímavých tipů z regionu Saska v sousedním Německu.

Sasko s Českem sousedí zejména s Ústckým krajem a Karlovarským krajem. Mezi typická lázeňská města v pohraničí patří Bad Schandau v Saském Švýcarsku a Bad Brambach s Bad Elster u hranic Ašského výběžku.

Saské Švýcarsko

Jedinečným místem je městečko Bad Schandau, které je jen 10 kilometrů od hranic na trase Děčín – Hřensko – Pirna. Je centrem Saského Švýcarska, národního parku, který navazuje na České Švýcarsko.

V lázeňském městečku na Labi (německy Elbe) najdeme koupací svět Toskana Therme Bad Schandau. Je součástí luxusního hotelové komplexu Elberezidenz. Avšak není nutné mít ubytování, centrum je v samostatném objektu a funguje pro širokou veřejnost.

Vnitřní centrum je rozděleno na dva velké bazény, dále na dětské bazény, relaxační bazény a na saunový svět. K dispozici je i venkovní bazén.

Toskana Therme je vhodná i pro děti, avšak více je to bude bavit v aquacentru Neustadt/Sachsen. Město leží u hranic s Českem, avšak v části Šluknovského výběžku. Tedy u měst Sebnitz a Dolní Poustevna.

Aquacentrum má název Erlebnisbad Mariba Neustadt. Pro děti tu najdeme tobogán, skluzavku na obří kruhy, divoké vlny i divoká řeka. Nechybí ani plavecký bazén.

Krušné hory

Německé Krušné hory jsou koncipovány jako turistická a rekreační oblast táhnoucí se od Altenbergu po Eibenstock. Právě zde najdeme aquacentra.

Altenberg je lyžařské středisko ve východních Krušných horách nad Teplicemi. Dojedeme zde přes Dubí a Cínovec.

Bazény jsou součástí rehabilitační kliniky Raupennest Altenberg. Proto se nejedná o klasický aquapark. Nenajdeme zde tedy žádné tobogany či jiné atrakce. K dispozici je několik teplých bazénů, perličkový bazén či venkovní bazén, sauny a masáže. Termální voda z podzemí je nádherně teplá, což se ocení zejména v zimě.

Naopak velkým centrem pro rodiny s dětmi je Marienberg. Město na hlavním tahu z Chomutova do Chemnitz.

Aqua Marien Marienberg, jak se jmenuje, nabízí bazénový a saunový svět. Je ideálním místem pro děti. V Aqua Marien si lze vybrat z krytých i vytápěných venkovních bazénů. Jsou tu atrakce pro děti jako tobogán. V areálu je  tenisový kurt, minigolf, kulečník, bowlingové dráhy apod.

V blízkosti Marienbergu je Wolkenstein. Malá obec s hradem a termálními lázněmi.

Lázně ve Wolkensteinu jsou Silber-Therme Warmbad. Lze si vychutnat státem certifikovanou termální léčivou vodu ve třech různých bazénech o teplotě 32–34 °C. Rovněž nechybí v Sasku oblíbené sauny.

Badegärten Eibenstock patří mezi významné a opravdu atraktivní lázně v Krušných horách. Je zde velký bazén i saunový svět s mnoha atrakcemi pro děti.

Přihlásit přes Seznam

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama