Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dojede Přísaha s Motoristy až do europarlamentu? Výzkumníci popisují, kde koalice bere voliče

Dva ze tří volebních modelů pro eurovolby říkají, že šanci na zisk mandátu může mít i koalice Přísahy s Motoristy sobě. Facebook Roberta Šlachty
Dva ze tří volebních modelů pro eurovolby říkají, že šanci na zisk mandátu může mít i koalice Přísahy s Motoristy sobě. Facebook Roberta Šlachty

Šanci na zisk europoslaneckého mandátu má v červnových volbách podle dvou průzkumů i koalice Přísahy s Motoristy. Ptali jsme se výzkumníků, koho Robert Šlachta s Filipem Turkem oslovují.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Už za necelé dva měsíce si budou Češi vybírat nových 21 poslanců Evropského parlamentu. Vedle zavedených stran s celostátním zastoupením není bez šance uspět ani koalice Přísahy s Motoristy sobě.

Na přelomu února a března by podle volebního modelu agentury Ipsos získala 4,9 procenta hlasů, ještě solidnější podporu pak koalici naměřila agentura STEM/MARK. Její průzkum z konce března a začátku dubna přisoudil tomuto spojení šest procent hlasů.

Oba průzkumy tak říkají, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Průzkum veřejného mínění

Volby do Evropského parlamentu

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější