Video, které vhání slzy do očí: Babička Anežka tolik toužila dožít se pravnučky, až se jí to povedlo

Život v pozdním seniorském věku může být stereotypní a celkem smutný. Jednou z mála výjimek, která dokáže přinést kousek radosti a vzruchu, bývají návštěvy vnoučat.

Miminko drží ruku seniorky i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Ve vysokém věku nemají senioři na světě příliš radostí, na které by se ještě mohli těšit. Jednou z mála věcí, která dokáže spolehlivě vyloudit úsměv na jejich tváři, je setkání s vnoučaty. Dokazuje to i dojemné video prababičky s její malou pravnučkou, které se stalo hitem sociálních sítí. Ze záběrů, které vhánějí slzy do očí, je patrné, že bezpodmínečná láska uvnitř rodiny je nejvíc, co můžete mít.

Síla opravdové lásky je zřejmá i z malých gest

Říká se, že v rodině je síla. Mezigenerační vazby jsou jedním z nejcennějších pokladů, které si za žádné peníze nekoupíte. Budoucí generace získávají od svých předků cenné rady, informace, názory a učí se sdílet tradice a hodnoty, které utvářejí jejich osobnost se vším všudy. Úžasné video, které si zamiloval internet, ukazuje, že síla opravdové lásky uvnitř rodiny se projevuje v jednoduchých gestech.

Babička v dopise popisuje svým potomkům, jak by se k ní měli chovat. Její slova jsou klíčem k pochopení stáří

V těžkých chvílích, kdy je zřejmé, že život milovaných prarodičů je v závěrečné fázi, kterou nelze odvrátit, jsou rodinné vazby možná důležitější než kdy jindy. V nepříjemné realitě mohou i drobné maličkosti znamenat strašně moc, uvedl server Parenting. Třeba když se prababička dožije vytoužené pravnučky v momentu, kdy si ji může láskyplně pochovat.

Nic se nevyrovná objetí od babičky

Přesně takovou scénu zachytilo krásné video, které zveřejnil tiktokový profil Hsparks90. Je na něm vidět, jak vnučka navštíví svou babičku Anežku a přinese jí ukázat i svou malou dcerku. Seniorka, která leží na posteli, miminko něžně obejme, hladí ho, líbá na hlavičku a cosi mu šeptá do ouška. Najednou jako by se zastavil čas. Holčička vypadá spokojeně stejně jako její prababička. „Nic se nevyrovná objetí a polibkům od babičky,“ stojí u videa.

@hsparks90 Nothing like Granny’s hugs and kisses. #Granny #GreatGrandmother #myheart ♬ you are my sunshine – christina perri

Pod emotivním příspěvkem, který zachytil neopakovatelný moment, se okamžitě objevila vlna komentářů. „Vehnalo mi to slzy do očí, nejraději bych svou babičku ještě jednou objala, ale už to není možné,“ napsala jedna z uživatelek. „Rozplakalo mě to, moje babička se svého pravnoučete nedožila, ale tolik na něj čekala,“ uvedl jiný. „Jeden život už skoro skončil a druhý teprve začíná…“ podotkl další. „Dojalo mě to. Vzpomněla jsem si na svou babičku, která držela v náručí svou vnučku jen dva týdny před smrtí,“ stálo v jiném komentáři.

Co říkáte na dojemné video?

Diskuze Vstoupit do diskuze
146 lidí právě čte
Zobrazit další články