Hlavní obsah

Auto na dálnici D5 narazilo do kamionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladruby
Aktualizováno

Nehoda na dálnici D5 poblíž Kladrub na Tachovsku zkomplikovala ve středu večer dopravu. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozu dostal na zasněžené vozovce smyk a ve velké rychlosti narazil do kamionu. Jeho spolujezdkyně utrpěla středně těžká zranění, letěl pro ni vrtulník.

Foto: Stanislava Benešová, novinky.cz

Ilustrační foto

Článek

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly na 112. kilometr ve směru na Prahu před 19. hodinou. Policejní mluvčí Ondřej Hodan sdělil, že čtyřiatřicetiletý řidič Dacie Dokker začal předjíždět kamion.

„Nepřizpůsobil ale rychlost jízdy stavu vozovky, dostal na zasněžené silnici smyk. Narazil do vpravo jedoucí nákladní soupravy, kterou řídil třiadvacetiletý muž,“ popsal.

V dacii cestovali čtyři lidé, pro jednu pasažérku letěl vrtulník. „Žena středního věku utrpěla středně těžká zranění a byla letecky transportována na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Muž, také ve středním věku, měl jen povrchová zranění. Po ošetření jsme ho ponechali na místě,“ upřesnila za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Dechové zkoušky vyloučily, že by řidiči byli pod vlivem alkoholu. Policisté se nehodou nadále zabývají.

Muž v Plzni kopal do cestující ve vlaku, obsluze vyhrožoval zabitím

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám