Jsou spolehlivé, jsou silné, jsou (většinou) žluté. Roboty FANUC mají nesčetně podob i předností, a proto jsme se rozhodli vám je postupně představovat v naší rubrice Robot měsíce. Přiblížíme vám, v čem je který robot špičkou a do kterých situací v automatizaci se nejvíce hodí. Vybere si totiž opravdu každý zákazník.

Naším dubnovým Robotem měsíce je model SR-3iA/C. Tenhle robot pracuje v rukavičkách. Je to symbol přesnosti a čistoty. Ocení ho každý, kdo potřebuje spolehlivého pracanta do prostředí, ve kterém nesmí být ani smítko. To ale neznamená, že nezvládne poctivou dřinu. Poznejte ho blíže!

V čem vyniká

Robot SR-3iA/C se od ostatních strojů zásadně liší svým povrchem. Jestli mají na sobě ostatní roboty pomyslné montérky, tento model pracuje zásadně v chirurgickém plášti. Je totiž chráněn speciálním bílým epoxidovým nátěrem, vybaven hygienickým mazivem a splňuje i mimořádně přísné normy třídy ISO 5.

Kam se hodí

Model SR-3iA/C je díky svým hygienickým kvalitám plně připraven na využití v čistých prostorách. Neztratí se v provozech, kde jsou přísná pravidla na prachové částice a je vhodný i pro práci v potravinářském průmyslu. Zároveň je velmi rychlý, přesný a velice flexibilní. Dokáže plnit úkoly v rozsahu 360 °.

Řekli o něm

„Robot SR-3iA v provedení Clean významně rozšiřuje naše portfolio robotů do čistých prostor a do potravinářství. Mimo velké rychlosti je také velkou předností možnost rozšíření o kamerový systém FANUC iRVision a iRPickTool, který umožňuje např.odebírání z jedoucího dopraníku a zároveň i jednoduché propojení více robotů, které si následně automaticky rozdělují úlohy a to i ve velmi rychlém taktu“.

Michal Žáček, Sales Engineer FANUC

Věděli jste, že…

… roboty SR-3iA/C jsou vybaveny odbrzďovacím spínačem umístěným na rameni. Ten se hodí, pokud dojde k chybě. Umožňuje totiž snadnou a okamžitou obnovu provozu.