Zdeněk Janda
17. dubna 2024 • 23:00

Skvělá zpráva! Palát by rád hrál na MS. Stejně jako jeho parťák z Devils

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva pro národní tým. Ondřej Palát, hvězda New Jersey Devils, vyjádřil touhu zahrát si na šampionátu v Praze. „Rád pojedu na mistrovství světa. Pokud udělám tým,“ řekl útočník zámořským novinářům v rámci rozhovorů po konci sezony. Mužstvo z Newarku totiž play off mine. Druhý český útočník z Devils, Tomáš Nosek, v souvislosti se šampionátem mluvil konkrétněji. „Je to teď můj cíl. Na mistrovství jsem nikdy nehrál,“ uvedl Nosek s tím, že už se těší, až se rodině a kamarádům předvede v domácím prostředí.



Kouč Radim Rulík zatím o konkrétních jménech z NHL v souvislosti s Prahou nechce mluvit. Generální manažer Petr Nedvěd ale mluvil o tom, že určitě nebude nikdo, kdo by odmítl.

O možnosti hrát v květnu v O2 aréně mluvili sami od sebe Palát a Nosek v rámci tradičního setkání se zámořskými reportéry po sezoně.

Ti se jich totiž na možnost, jestli si v Praze zahrají, přímo zeptali.

Reakce Paláta?

„Pojedu na mistrovství, pokud udělám tým,“ uvedl 33letý útočník, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Tampa Bay Lightning (2020 a 2021). A doplnil, že by se měl k reprezentaci připojit na konci dubna.

Palát si zatím zahrál na jediném šampionátu, v roce 2019 v Bratislavě. Jinak neměl příležitost, protože válel v play off. Loni se omluvil, protože nebyl zdravotně úplně fit, předešlé tři roky hrál finále Stanley Cupu, takže jeho tělo bylo zdrchané.

Předtím si zahrál i na Světovém poháru a na olympiádě v Soči.

Konkrétněji na otázku ohledně mistrovství odpověděl Nosek. „Je to teď můj cíl. Na šampionátu jsem nikdy nehrál,“ přiznal centr, který v sezoně kvůli zranění odehrál jenom 36 utkání, v nichž posbíral 6 bodů (2+4). Zbytek vynechal kvůli operaci nohy.

Teď už je ale fit. A o vrcholném turnaji v Praze už mluvil jako o hotové věci. „Těším se, až si na něm zahraju. Je to v Praze, takže je to u nás doma velká událost. Hodně to pro mě znamená,“ říkal někdejší pardubický útočník, který v NHL zvládl už 434 zápasů, ve kterých si připsal 107 bodů (44+63).

Je schopný výborně zastat pozici středního útočníka, dokáže pokrýt největší hvězdy soupeře. K tomu je výborný na vhazování a vyniká v oslabení.

„Bude to úžasné. Rodina i známí mě budou moct vidět doma po téměř deseti letech,“ těší se Nosek, který pravidelně v extralize nebo v zámoří hrával play off, proto nebyla příležitost se na šampionátu představit.

Ta se otevírá až teď. A rovnou doma.

Ve čtvrtek hraje národní tým další přípravu, v Českých Budějovicích se od 17.10 hodin utká s Rakouskem.

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2024
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Kanada Kanada Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko
Obnovit
Zprávy ze dne 30. 4. 2024
20:17
Včera
Česko

Kromě soupisky českého národního týmu nabobtnal i realizační tým. Součástí štábu budou od teď i trenér dvacítky Patrik Augusta a kouč Sparty Pavel Gross. „Mistrovství v Praze je turnaj, na který potřebujeme být připraveni úplně maximálně po všech stránkách,“ vysvětlil své plány hlavní trenér Radim Rulík. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 30. 4. 2024
17:13
Včera
Česko

Kouč české reprezentace Radim Rulík pozval do týmu, který se připravuje na domácí světový šampionát, pětici finalistů extraligy. Z mistrovského Třince povolal obránce Tomáše Kundrátka a útočníka Daniela Voženílka, z Pardubic beky Libora Hájka a Jana Košťálka s útočníkem Lukášem Sedlákem. „Po cestě ze včerejší nominační tiskovky jsem se spojil s útočníky, Marek Židlický s obránci. Byl jsem překvapený, že jsem se dovolal. Kluci mají obrovskou chuť. Měli by být už zítra na tréninku, dáme jim ale takový program, aby se trošku zotavili. Mají za sebou velkou porci zápasů, určitě k tomu přistoupíme citlivě, jen jsme chtěli, aby už byli s námi, s celým kolektivem,“ řekl Rulík.

Zprávy ze dne 30. 4. 2024
16:00
Včera
Slovensko
Zprávy ze dne 30. 4. 2024
13:02
Včera
 

Kdo by mohl dorazit na MS z týmů, které už vypadly z bojů o Stanley Cup?

Zprávy ze dne 29. 4. 2024
19:50
29. 4. 2024
Finsko

Zajímavá posila pro Finsko, z Pittsburghu dorazí Valtteri Puustinen.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud