Celkem tři série po třech dílech natočil režisér Michael Samir podle vlastního scénáře. Při jejich psaní i při natáčení samotném byl v kontaktu s rodinou Ivety Bartošové a například syn Artur Štaidl měl možnost zasahovat do scénáře a mohl být i při natáčení. Hlavní roli Ivety Bartošové si zahrála Anna Fialová, která taky sama nazpívala většinu písniček.

Zdroj: Youtube

První série diváky seznámí s budoucí popovou hvězdou z Frenštátu pod Radhoštěm, která vyrůstá se sestrou-dvojčetem, laskavou maminkou (Alena Mihulová) a přísným otcem (Miroslav Hanuš). Z dvojčat je průbojnější Ivana (Eliška Křenková), ale Iveta (Anna Fialová) má sen, že se jednou stane slavnou zpěvačkou. Dá jí ale hodně práce přesvědčit o pár let později otce, aby jí dovolil zúčastnit se pěvecké soutěže Mladá píseň Jihlava. Nevyhraje, ale rozhodně svým čistým hlasem zaujme. A zaujme i o pár let staršího a velmi ambiciózního zpěváka Petra Sepešiho (Vojtěch Vodochodský), který dostane nápad, že by s Ivetou mohli nazpívat duet, že by jejich hlasy spolu krásně ladily. A za Ivetou později přijede i se svým producentem, aby s ní nápad probral. A Iveta se rozhodne, i přes obavy celé rodiny a otcův nesouhlas, udělat první krok na své cestě za kariérou zpěvačky. Jenže svět showbyznysu je úplně jiný než ten, který ji obklopoval doma. Což je pro naivní holku z malého města velký šok. A je jen na ní, jestli tenhle střet s realitou ustojí.

DVĚ ÚPLNĚ ODLIŠNÉ ŽENY

Anna Fialová před natáčením zhlédla různé nahrávky s Ivetou Bartošovou, pročítala spoustu rozhovorů, snažila se ji pochopit, napojit se na ni, ale rozhodně ji nechtěla napodobovat, natož parodovat. „S režisérem jsme se například domluvili, že se nebudu snažit napodobit její hlas, já ho mám o něco hlubší. Zpívat její písničky pro mě bylo hodně těžké. Ona zpívala velmi čistě, tenkrát se hlas tolik neupravoval jako třeba dnes, kdy je možné ve zpěvu leccos doladit. Iveta měla neskutečný talent a zároveň velké charisma. Byla až uhrančivá svým andělským vzhledem a křehkostí. První série ji představuje jako mladou holku, která poznává nový svět, má svou první lásku a vlastně teprve začíná snít o tom, co by chtěla. Bohužel o lásku tragicky přijde a začíná prožívat věci, které jsou pro takhle mladou holku strašně náročné. V druhé sérii je z ní už sebevědomá a úspěšná žena s obrovskou základnou fanoušků, vydává desky, získává slavíky, má další lásku a všechno se jí plní. Ale přijdou zase jiné komplikace, do toho na ni začíná útočit bulvár. Jsou to dvě úplně odlišné ženy,“ líčí Anna Fialová.

SPOJUJE NÁS LÁSKA K MELODICKÉ HUDBĚ

První série je o Ivetině touze po slávě. Druhá o její touze po lásce a uznání. Tato řada se odehrává v letech 1990 až 1998, v době umělecké svobody, éře velkých muzikálů. Iveta je na vrcholu. Její sólová alba se prodávají po tisících, vyhrává ankety popularity, dostává hlavní roli po boku generačního idolu ve filmu Svatba upírů, má muže, kterého všichni obdivují. Ovšem stále postrádá to, po čem touží ze všeho nejvíc: ničím nepodmíněnou lásku, dítě a rodinu. Zatímco v první řadě prožívala vztah s Petrem Sepešim, který pak tragicky zahynul, druhou řadu lemuje její vztah s Ladislavem Štaidlem (Ondřej Brzobohatý), jejím ženatým manažerem a později otcem syna Artura.

Pro Ondřeje Brzobohatého byla tato role ne úplně typická herecká zkušenost. Jednak se profiluje hlavně jako hudebník, před hereckou profesí má prý velký respekt. S Ivetou ho podle jeho slov spojuje láska k hudbě, hlavně k melodické hudbě, protože má rád, když je melodie silná. Ale také zabrousil i do svých vzpomínek, protože jejich rodiny se znaly. „Dodnes jsem ve velmi přátelském, až kamarádském vztahu s Láďovými dětmi. Dokonce si pamatuju i na pár návštěv Ivety s Láďou u nás doma v Říčanech. Přijeli s malým Arturem, se kterým jsem si hrál, ona byla velmi milá. Vždycky byla velmi milá a příjemná,“ zavzpomínal Brzobohatý.

V seriálu se objevují i další reálné postavy, například Karel Vágner, jehož si zahrál Saša Rašilov, Karel Gott v podání Ondřeje Rumla nebo Rudolf Hrušínský nejmladší, do nějž se převtělil Oskar Hes. „Byla to doba, kdy byly dva televizní programy. A Iveta s Rudolfem hráli v celovečerním filmu, který viděli snad úplně všichni. Kam šli, tam je poznávali. Nedokážu si představit tu obrovskou pozornost. Nevím, jestli by mi to bylo příjemné,“ zamýšlí se herec.

Zdroj: časopis TV expres

Související články