Hlavní obsah

Chůva se dvěma batolaty svištěla rychlostí 161 km/h namísto osmdesátky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako legendární jeptiška z filmové série o četníkovi ze Saint-Tropez si počínala padesátiletá řidička, když si to na mokré silnici na jihovýchodě Francie svištěla rychlostí 161 kilometrů za hodinu v úseku, kde byla povolená jen osmdesátka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V autě ale neseděl jako spolujezdec četník, nýbrž dvě svěřené děti ve věku jednoho roku a dvou let. Žena si totiž vydělává jako chůva, napsal list Le Dauphiné Libéré.

Četníci se na scéně nakonec objevili také, protože divoká jízda pečovatelky po okresní silnici neušla pozornosti motorizované dopravní hlídky. Její příslušníci nevěřili vlastním očím, když po zastavení toyoty pohlédli na zadní sedadlo a na něm spatřili dvě malé děti.

Četníci při řešení prohřešku postupovali neúprosně. Řidičce okamžitě zabavili auto a na šest měsíců i řidičský průkaz. Žena navíc čelí obvinění z veřejného ohrožení.

Hlídka současně vyrozuměla matku batolat, která pro děti poslala svého nového partnera. Když dorazil, museli četníci řešit další přestupek. Muž přijel autem, které nemělo uzavřené povinné pojištění.

Policejní radar změřil i holuba. Vyvolalo to zajímavou diskusi

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám