Jaroslav Kalina
18. dubna 2024 • 04:40

Kladno za záchranou: návrat fanoušků i nalezený střelec. A bacha na buldoka!

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Udělali první krok k záchraně. Kladenští hokejisté na úvod baráže o Tipsport extraligu svalili Vsetín 4:1. K důležité první výhře Rytířům, které hnal vyprodaný ČEZ stadion, výrazně pomohli navrátilci z marodky. Obzvláště se činil po téměř čtyřech měsících bez akce brankář Adam Brízgala, ale i probuzený střelec Richard Jarůšek. I přes krátký čas na ledě na sebe výrazně upozornil i kanadský živel Jake Dotchin, který seřval dva Valachy. Co všechno ukázal první zápas série?

  • Odpočatý spáč se probudil

    Pravděpodobně každého, kdo sledoval úvodní zápas, nejvíc zajímalo, jak se Kladno vrátí do akce po 45 dní dlouhé přestávce, během které neodehrálo jediný přípravný zápas. První třetina ukázala, že po pauze půjde Rytířům návrat ztuha. Puky jim nelepily a řada střel šla mimo vsetínskou branku. „Říkali jsme si to v kabině. Chtěli jsme to trošičku zjednodušit. Stejně jsme čekali, že to nebude úplně ono z naší strany,“ řekl po první siréně útočník Martin Procházka. Příležitost ukázat se naopak dostali Valaši, kteří několikrát nepříjemně ohrozili domácí branku. Jenže pak se odpočatý kladenský spáč probudil. Všechno odstartovala krásně sehraná akce, kterou zakončil Matyáš Filip. Středočeši se chytli a za necelých deset minut vedli už 3:0.

    Extraliga na Lapači? Chybí jen... Nejsilnější od sestupu, říká Tesařík. Co noví partneři?
    Video se připravuje ...

  • Střelec Jarůšek nalezen

    Na podobné představení se v Kladně čekalo už od přípravy. Richard Jarůšek střílející góly. Během základní části se zkušený borec hodně trápil, trefil pouze čtyři branky. Vícebodový zápas zažil v průběhu ročníku pouze jednou. V úvodní barážové bitvě se však i někdejší obávaný snajpr probudil. Dvaatřicetiletému rodákovi z Brna náramně sedla nově uspořádaná elitní lajna s centrem Matyášem Filipem a Martinem Procházkou na křídle. S novými parťáky se ve skvěle sehraných akcích postarali o tři góly, z nichž dva vstřelil právě Jarůšek. Nejprve využil parádní přihrávky zpoza branky od Antonína Melky a následně proměnil samostatný únik, při kterém byl dokonce faulován. Rozpálený vousáč bude mocnou zbraní.

    Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
    Video se připravuje ...

  • Návrat fanoušků

    Spory stranou, chceme být dál extraligoví! Zhruba takový vzkaz dostali kladenští hráči od svých fanoušků, kteří od února razili bojkot kvůli nespokojenosti se současným stavem klubu, a na protest byl po zbytek základní části extraligy prázdný kotel. Válečnou sekeru s vedením v čele s Jaromírem Jágrem se ale rozhodli prozatím zakopat. Skalní příznivci si ani v nejmenším nepřejí sestup. Na baráž se tak vrátili na tribuny a s choreem inspirovaným filmem Pán prstenů: Návrat krále, které mělo nápis: „Za Kladno!“ vytáhli hlasitě do boje proti Vsetínu. Jejich favorité se jim za podporu odvděčili gólovými radostmi. Duel sledoval vyprodaný ČEZ stadion s 5200 diváky. Je ovšem třeba zmínit, že i sektor hostů byl slušně nacpán fanoušky v žlutozelených barvách.  

    Kladenští fanoušci během úvodního zápasu barážeFoto ČTK / Deml Ondřej

  • Nerozchytaní brankáři vpřed!

    Zatímco Rytíři se rozhodli dát šanci v baráži uzdravenému Adamu Brízgalovi, který před zraněním na konci loňského roku dostával více prostoru, změnu v brankovišti provedl i Vsetín. Valaši ale neměli na výběr, jejich jednička Maxim Žukov onemocněl. Příležitost tedy dostal Patrik Romančík. Třicetiletý Slovák chytal naposledy 1. března během posledního kola první ligy. Proti Středočechům neměl tolik práce jako jeho kladenský protějšek, na tři akce elitní lajny Kladna však nestačil. Bezpochyby více práce měl navrátilec Brízgala, který se na úvod baráže kouzelnými zákroky parádně rozchytal. O čisté konto přišel až dvě a půl minuty před koncem.     

    Adam Brízgala naskočil do kladenské brankyFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Pozor na buldoka Dotchina

    Kvůli zranění chyběl stejně dlouhou dobu jako Brízgala. Obránce Jake Dotchin měl od 30. prosince vleklé potíže se zády, kvůli kterým už se ve zbytku základní části na ledě neukázal. Ještě několik dnů před startem baráže nebylo jisté, zda kanadský bek nastoupí. Spekulace vyvrátil až trenér Otakar Vejvoda, který potvrdil, že bude hrát. Třicetiletý tvrďák byl v zápasové sestavě jako sedmý zadák. Ve středu odehrál jen lehce přes tři a půl minuty, i přes krátký čas na ledě ale o sobě dal vědět. Dvakrát třeba pořádně seřval soupeře. V prvním případě byl dokonce několikrát varován rozhodčími, aby přestal, křičel ale dál a Rytíře oslabil na dvě minuty. Na bývalého hráče Tampy Bay si tak musí dávat pozor nejen Vsetín, ale i Kladno.

    Jake Dotchin při slovní výměně s hráčem Vsetína Jake Dotchin při slovní výměně s hráčem VsetínaFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
1
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud