Pavel Ryšavý
18. dubna 2024 • 05:00

Druhé finále, druhý malér. Pánik svým Pardubicím zavařil, Zadina ho trestal

Vstoupit do diskuse
20
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé finále rozjel Richard Pánik tak, že mířil mezi největší hvězdy zápasu. Pardubický útočník odčaroval Ondřeje Kacetla, hrál důrazně, štval své bývalé třinecké spoluhráče. Jenže ve druhém zápase v řadě udělal hloupý disciplinární prohřešek. V úterý trefil nohou do hlavy Patrika Hrehorčáka. Ve středu v přerušené hře zase zasáhl vysokou holí Petra Šenkeříka. Třinec pak v přesilovce srovnal na 3:3 a kouč Marek Zadina ho od té chvíle škrtl ze sestavy. Pardubice i tak vyhrály 6:3.



Pardubický trenér byl na borce s 521 zápasy v NHL naštvaný. Pánika chtěl do týmu proto, aby zápasy pomáhal rozhodovat, ne aby dělal lumpárny a svůj tým oslaboval. Zdá se, že zkušený slovenský reprezentant finále psychicky nezvládá.

V úterý si udělal oblouček a zajel k ležícímu Patriku Hrehorčákovi, aby ho holení trefil do hlavy. Průšvih číslo jedna. Rozhodčím na ledě ještě situace unikla, ale šéf disciplinární komise Viktor Ujčík mu za ni sebral 10 % z platu. Ve středu pak po odpískání bouchl Šenkeříka do obličeje hokejkou, když si chtěl praštit do puku. Lumpárna číslo dva. Třinec následně v přesilovce srovnal na 3:3.

Když se vrátil na střídačku, Zadina už ho do zápasu nepustil. Pro hráče to byl jasný vzkaz, že tohle už přepískl. „Asi to je špatně, když tyhle věci dělá,“ odvětil na dotaz iSport.cz pardubický trenér.

I když jeho tým vyhrál 6:3 a srovnal finále na 1:1, nedisciplinovaný Pánik ho trápil. Na tiskové konferenci svůj pohled na útočníka z první formace ale rozebírat nechtěl: „To bych zatím nechal bez komentáře.“ V kabině s ním bezprostředně po utkání taky nic neřešil: „Nebyl na to ani prostor. Zrovna jsme dohráli.“

Má teď dva dny, aby se rozhodl, jak s hráčem první formace naloží. Buď zkusí Pánika nasměrovat čistě k zápasu, aby svoje emoce zacílil kýženým směrem a dá mu další šanci. Nebo? Sestavu začne skládat bez něj. Každopádně dva velké disciplinární prohřešky ve dvou zápasech za sebou znamenají pro Pardubice velké varování. Pánik v sestavě může znamenat přínos (první půlka druhého zápasu), ale současně i riziko. „Nechtěl bych to komentovat. Jsou na něj různé slovní ataky, ale hrajeme play off, to k tomu patří.“ S Pánikovou minulostí čekáte, že hráč jeho kalibru provokace ustojí a nenechá se rozhodit. „Právě, jde o zkušeného hráče. Měl by si dávat pozor,“ dodal Zadina.

Pro zbytek týmu měl pak jen slova chvály: „Těší mě, že jsme se nepoložili ani za stavu 3:3, kdy soupeř srovnal. Utkání jsme pak otočili na naši stranu. Ukázali jsme naši sílu.“ Zadinu těšilo, že viděl celkově jiné Pardubice, daleko agresivnější. „Hráči podali výborný výkon, poučili jsme se z prvního zápasu a soupeře jsme přehrávali. Je těžké se dostat před jejich branku, ale víme, co nás čeká a jsme na to taky připravení,“ pronesl pardubický kouč.

Góly

Domácí: 23:49. Pánik, 38:52. Radil, 46:15. Čerešňák, 54:20. Vondráček, 55:48. Vondráček, 57:42. Kaut

Hosté: 33:03. Cienciala, 48:50. Helewka, 49:34. L. Hudáček

Sestavy

Domácí: Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, M. Houdek – Pánik, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Mar. Adámek, Polášek – Voženílek, Helewka, Nestrašil (A) – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – M. Roman, Vrána (C), Kurovský – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák.

Rozhodčí

Šír, Stano – Lederer, Hynek

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
20


Články odjinud